Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Graikijoje svarstoma panaudoti Bažnyčios turtą valstybės skolų naštai palengvinti

Graikijos ultrakairiųjų premjeras Aleksis Cipras ketvirtadienį paskelbė, kad pradedamas „dialogas“ su įtakinga šalies Stačiatikių Bažnyčia dėl galimybės panaudoti jos turtą prie nemokumo slenksčio atsidūrusios valstybės finansinėms reikmėms.
Bažnyčia Graikijoje
Bažnyčia Graikijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

A.Cipras, pirmasis Graikijos vyriausybės vadovas, kuris buvo prisaikdintas per pasaulietinę ceremoniją, „iš visos širdies“ padėkojo Graikijos stačiatikių bažnyčios vadovui Jeronimui II, kuris neseniai paskelbė, jog vyriausybė gali naudoti Bažnyčios turtą siekiant grąžinti valstybės skolas.

Interviu Graikijos televizijai, kurį davė stačiatikių Velykų proga, arkivyskupas Jeronimas aiškino, kad Bažnyčios turtas jo neparduodant galėtų būti panaudotas pajamoms gauti.

„Esant didžiuliam spaudimui valstybės finansams, tokios iniciatyvos, kaip Jūsų, gali suteikti realų atokvėpį“, – rašoma premjero laiške Bažnyčios vadovui.

Graikijos bažnyčia, manoma, yra viena iš didžiausių žemvaldžių šalyje. Jai priklauso tūkstančiai hektarų žemės, miškų ir paplūdimių, taip pat vienuolynai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas