Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 20 /21:10

Graikijos premjeras Aleksis Cipras atsistatydina ir žada naujus rinkimus

Graikijos ministras pirmininkas Aleksis Cipras ketvirtadienio vakarą pranešė atsistatydinantis iš pareigų ir paskelbė pirmalaikius rinkimus.
Graikijos premjeras Aleksis Cipras
Graikijos premjeras Aleksis Cipras / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Premjeras Graikija

„Netrukus susitiksiu su respublikos prezidentu ir pateiksiu savo bei vyriausybės atsistatydinimą“, – kreipdamasis į tautą per televiziją sakė premjeras.

A.Ciprui taip ir nepavyko atrasti pritarimo dėl naujojo šalies gelbėjimo plano, kurį dar trečiadienį patvirtino Vokietijos Bundestagas. Pastaruoju metu jį kritikavo net ir kolegos iš „Syrizos“ partijos, o kiti ministrai buvo prabilę apie balsavimą dėl pasitikėjimo.

Graikijoje pirmalaikiai rinkimai, regis, bus rugsėjo 20 dieną, pranešė žurnalistams ketvirtadienį vienas vyriausybės pareigūnas.

„Siekiama rinkimus surengti rugsėjo 20 dieną“, – pasakė jis po ministro pirmininko A.Cipro susitikimo su partijos vadovais ir ministrais, kur buvo tariamasi dėl artimiausių vyriausybės veiksmų.

Manoma, kad A.Cipras pirmalaikių rinkimų sieks norėdamas numalšinti savo „Syriza“ partiečių maištavimą ir užsitikrinti pritarimą griežtajai taupymo programai.

Gandai jau senokai sklinda, kad vyriausybė svarsto tokius veiksmus, bet pirmenybė buvo skiriama siekiui gauti pirmąją paramos įmoką ir susimokėti skolą Europos centriniam bankui – 3,4 mlrd. eurų suma buvo grąžinta Europos centriniam bankui (ECB) šį ketvirtadienį.

Trečiadienį euro zonos finansų ministrai oficialiai patvirtino trečią pagalbos mainais į reformas paketą, kurio vertė – iki 86 mlrd. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas