Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Grupė ABBA pasipiktino D.Trumpu: „Nustok“

Legendinė švedų popmuzikos grupė ABBA ketvirtadienį pareikalavo, kad buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas nustotų groti jų hitus per savo rinkimų kampanijos mitingus.
Grupė ABBA
Grupė ABBA / Vida Press nuotr.

„Mes kartu su [grupės ABBA] nariais sužinojome, kad buvo paskelbti vaizdo įrašai, kuriuose ABBA muzika buvo naudojama D.Trumpo renginiuose, ir paprašėme, kad toks naudojimas būtų nedelsiant pašalintas ir panaikintas“, – ketvirtadienį Švedijos laikraščiui „Svenska Dagbladet“ sakė ABBA įrašų kompanija.

„Universal Music Publishing“ ir „Polar Music International“ negavo jokio prašymo, todėl joks leidimas ar licencija D.Trumpui nebuvo suteikta“, – pridūrė ji.

Tokie ABBA hitai kaip „The Winner Takes It All“ ir „Money, Money, Money“ liepos mėn. skambėjo per D.Trumpo mitingą Minesotoje – JAV valstijoje, kurioje gyvena daugiausia švedų palikuonių.

Švedijos muzikos ikonos – ne vieninteliai muzikantai, kuriems nepatinka, kad D.Trumpas naudoja jų kūrinius, skelbia leidinys „Politico“.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Donaldas Trumpas
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Donaldas Trumpas

Grupės ir atlikėjai „Foo Fighters“, Céline Dion, Beyoncé, Johnny Marras iš „The Smiths“, mirusios dainininkės Sinéad O'Connor paveldėtojai ir mirusio soulo dainininko Isaaco Hayeso šeima anksčiau prašė D.Trumpo nustoti groti jų dainas. I.Hayeso šeima netgi pateikė ieškinį prieš D.Trumpą.

Céline Dion rugpjūtį pasmerkė „Titaniko“ melodijos „My Heart Will Go On“ panaudojimą viename iš respublikonų pretendento mitingų. Šaipydamasi iš šio pasirinkimo, ji pridūrė: „Tikrai, būtent ŠITĄ dainą?“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas