Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gubernatorius: Burkina Fase per teroristų išpuolius žuvo 44 žmonės

Burkina Faso šiaurės rytuose, netoli Nigerio sienos esančiuose dviejuose kaimuose „ginkluotos teroristų grupuotės“ nužudė keturiasdešimt keturis civilius gyventojus, šeštadienį pranešė regiono gubernatorius.
Burkina Faso kariai
Burkina Faso kariai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Burkina Faso šiaurės rytuose esančiuose Kuraku ir Tondobi kaimuose naktį iš ketvirtadienio į penktadienį įvykusio „niekingo ir barbariško išpuolio“ metu žuvo 44 civiliai gyventojai, kiti buvo sužeisti, sakė Sahelio regiono gubernatorius leitenantas Rodolphe'as Sorgho.

Jis teigė, kad Kuraku žuvo 31 žmogus, o Tondobi – 13.

Regiono pareigūnas sakė, kad kariuomenės puolimas „sustabdė ginkluotas teroristų grupuotes“, kurios įvykdė žudynes.

Gubernatorius taip pat patikino, kad „imamasi veiksmų teritorijai stabilizuoti“.

Dvigubi išpuoliai buvo įvykdyti netoli Seitengos kaimo, kur praėjusį birželį per vieną kruviniausių išpuolių per ilgai trunkantį sukilimą žuvo 86 civiliai gyventojai.

Ši skurdi Sahelio šalis jau septynerius metus kovoja su džihadistų, susijusių su „Al Qaeda“ ir „Islamo valstybės“ (IS) grupuote, puolimu.

Naujasis Burkina Faso kariuomenės vadas ketvirtadienį pažadėjo sustiprinti „dinamišką puolimą“ prieš džihadistus po virtinės sukilėlių išpuolių nuo metų pradžios.

„Pastarosiomis savaitėmis vykstantis dinamiškas puolimas bus sustiprintas, siekiant priversti ginkluotas grupuotes sudėti ginklus“, – sakė pulkininkas Celestinas Simpore po praėjusią savaitę įvykusios jo paskyrimo ceremonijos.

R.Sorgho šeštadienį pakvietė vietos gyventojus prisijungti prie Tėvynės gynimo fronto (FDS) – judėjimo už chuntą – ir stoti į Tėvynės gynimo savanorių (VDP) savanorių miliciją.

Nuo 2015 metų, kai džihadistai pradėjo savo kampaniją iš kaimyninio Malio, vienos nevyriausybinės organizacijos duomenimis, žuvo daugiau kaip 10 000 civilių, karių ir policijos pareigūnų, o mažiausiai du milijonai žmonių buvo priversti palikti savo namus.

Praėjusiais metais Burkina Fase įvyko du perversmai. Rugsėjį valdžią užgrobus chuntos lyderiui Ibrahimui Traore, šalyje buvo sustabdyta visų politinių partijų ir pilietinės visuomenės organizacijų veikla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas