Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
03 31 /11:20

Gubernatorius: per Rusijos smūgius Ukrainos Lvivo regione žuvo vienas žmogus

Naktį per Rusijos smūgius Ukrainos vakariniame Lvivo regione žuvo žmogus, sekmadienį pranešė šio regiono gubernatorius ir perspėjo, kad po griuvėsiais gali būti daugiau aukų.
Anastasiia Smolienko / ZUMAPRESS.com
Anastasiia Smolienko / ZUMAPRESS.com

Rusijos sparnuotosios raketos buvo nukreiptos į kritinės svarbos infrastruktūrą ir „dėl atakos žuvo vienas žmogus“, platformoje „Telegram“ rašė Maksymas Kozyckis ir pridūrė, kad „po griuvėsiais vis dar gali būti žmonių“, kurių ieško gelbėtojai.

M. Kozyckis teigė, kad ugniagesiai užgesino gaisrą, kilusį per reidą viename apgadintame administraciniame pastate.

Nacionalinis energetikos operatorius „Ukrenerho“ pranešė, kad Rusija taip pat taikėsi į aukštos įtampos įrenginius šalies pietuose ir dėl to buvo priversta avariniu būdu išjungti elektros tiekimą Juodosios jūros mieste Odesoje ir netoliese esančiose vietovėse.

Lvivo regionas ir Ukrainos sostinė Kyjivas praeitą sekmadienį patyrė masinę Rusijos oro ataką, o kaimyninės Lenkijos pajėgoms taip pat buvo paskelbta padidinta parengtis.

Ukrainiečių pajėgos pastaraisiais mėnesiais skelbė apie sunkius mūšius rytiniame fronte. Ukrainiečiams trūksta šaudmenų, o Rusija nepaliaujamai atakuoja iš oro.

Rusija pastarosiomis dienomis suintensyvino atakas prieš Ukrainos energijos infrastruktūrą.

Prezidentas Volodymyras Zelenskis ragino savo žmones ištvermingai priimti sunkumus per trečiąsias karo meto Velykas.

„Nėra nei nakties, nei dienos, kad Rusijos teroras nebandytų sugriauti mūsų gyvenimų“, – rašė V. Zelenskis Velykų sekmadienio žinutėje ukrainiečiams socialiniuose tinkluose po to, kai oro pajėgos pranešė per naktį numušusios devynias raketas ir devynis dronus.

„Bet mes giname save, ištveriame, mūsų dvasia nepasiduoda ir žino, kad galima išvengti mirties. Gyvenimas gali nugalėti“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas