Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 03 /20:36

Gvatemalos rinkimų teismas panaikino išrinktojo prezidento partijos draudimą

Gvatemalos Aukščiausiasis rinkimų teismas sekmadienį laikinai panaikino praėjusį mėnesį išrinkto prezidento Bernardo Arevalo partijos diskvalifikavimą.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.
Temos: 2 Teismas Gvatemala

Gvatemalos prezidento rinkimuose praėjusį mėnesį pergalę iškovojo B. Arevalo (B. Arevalas), rinkėjų palankumą pelnęs pažadu kovoti su korupcija.

Teismas apie tai paskelbė po to, kai B. Arevalo penktadienį pasmerkė vykstantį perversmą, kuriuo šalies institucijos siekia užkirsti jam kelią į valdžią po to, kai buvo sustabdyta jo politinės partijos „Semilla“ veikla.

Kai šių metų pradžioje buvo paskelbti rinkimai, teismas pareiškė, kad rinkimų procesas oficialiai baigsis spalio 31 dieną, nors balsavimas jau baigėsi ir nugalėtojas yra žinomas. Ši data buvo laikoma tik formalumu.

Teismo atstovas Luisas Gerardo Ramirezas (Luisas Gerardas Ramiresas) sakė, kad pasibaigus šiam procesui bus atnaujintas partijos „Semilla“ draudimas.

„Kol nesibaigė rinkimų procesas, ginčyti politinių organizacijų statusą yra neprotinga ir neišmintinga“, – sakė L. G. Ramirezas.

B. Arevalo pavyko pasiekti didžiulę staigmeną, kai, nepaisydamas viešosios nuomonės apklausų, birželį vykusiame pirmajame rinkimų ture užėmė antrąją vietą.

Dėl skurdo, smurto ir korupcijos tūkstančiai Centrinės Amerikos valstybės piliečių buvo priversti emigruoti ieškodami geresnio gyvenimo, daugelis iš jų – į Jungtines Valstijas.

Po birželio 25 dieną įvykusio pirmojo rinkimų turo Gvatemalos teisėjas Fredy Orellana (Fredis Oreljana) prokuroro Rafaelio Curruchiche's (Rafaelio Kuručičės) prašymu nurodė rinkimų tribunolui sustabdyti „Semilla“ veiklą, kol bus atliktas tyrimas dėl įtariamų partijos registracijos pažeidimų.

F. Orellana ir R. Curruchiche yra įtraukti į JAV korumpuotų veikėjų sąrašą, o užsienio sąjungininkai pasmerkė kišimąsi į rinkimų procesą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai