Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Gynybos ministerija: Izraelis iš JAV sulauks karinės pagalbos paketo už 8,7 mlrd. dolerių

Izraelio gynybos ministerija ketvirtadienį pranešė, kad iš Jungtinių Valstijų gaus 8,7 mlrd. JAV dolerių (7,79 mlrd. eurų) vertės pagalbos paketą savo karinėms reikmėms. 
DYLAN MARTINEZ / REUTERS
DYLAN MARTINEZ / REUTERS

Apie tai pranešta po to, kai palestiniečių prezidentas Mahmudas Abbasas (Mahmudas Abasas) anksčiau ketvirtadienį Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje sakydamas kalbą užsipuolė Vašingtoną dėl ginklų tiekimo Izraeliui. 

Naujausias JAV pagalbos Izraeliui paketas bus pristatytas tuo metu, kai žydų valstybė tęsia kovas su islamistų grupuote „Hamas“ Gazos Ruože ir kai suintensyvėjo susišaudymas su Irano remiamais „Hezbollah“ kovotojais. 

„Į paketą įeina 3,5 mlrd. dolerių (3,13 mlrd. eurų), skirtų svarbiausioms karo reikmėms, ir 5,2 mlrd. dolerių (4,65 mlrd. eurų), skirtų oro gynybos sistemoms, įskaitant „Iron Dome“, „David's Sling“ ir pažangią lazerinę sistemą“, – sakoma Gynybos ministerijos išplatintame pranešime. 

Susitarimas dėl šio paketo sudarytas po kelių aukšto lygio Izraelio ir JAV pareigūnų susitikimų Vašingtone, pridūrė ministerija. 

Pasak ministerijos, Izraelis jau gavo apie 3,5 mlrd. dolerių svarbiausiems įsigijimams. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas