Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Haityje vienoje mokykloje nuo gaujų karo slepiasi 315 vaikų ir suaugusiųjų

Šimtai vaikų ir suaugusiųjų šeštadienį vienoje mokykloje Haičio sostinėje slėpėsi nuo dviejų gaujų karo smurto apimtame rajone, kur pastarosiomis savaitėmis žuvo dešimtys žmonių ir buvo sunaikinta daug namų.
Vaikai prieglauda virtusioje mokykloje
Vaikai prieglauda virtusioje mokykloje / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 1 Haitis

Religinės Kizito bendruomenės koordinatorius Francisco Seriphinas sakė, kad 315 žmonių prisiglaudė katalikiškoje mokykloje Delmaso rajone, besiribojančiame su smurto krečiamu Sitė Soleilio rajonu.

Pamokos mokykloje vasaros atostogų metu nevyksta ir klasės buvo paverstos bendrabučiu, kur kai kuriems vaikams tenka miegoti tiesiog ant grindų.

F.Seriphinas sakė, kad daug vaikų atvyko be savo tėvų. Kai kurie vaikai laukė eilėje, kol galės pateikti informaciją apie tėvus ir motinas – dingusius ar dėl gaujų veiksmų negalėjusius išvykti iš Sitė Soleilio.

Praėjus metams po neišaiškinto prezidento Jovenelio Moise'o nužudymo, gaujų smurtas Haityje tik intensyvėja. Daug žmonių bando pabėgti iš šalies, regis, besiritančios į ekonominę ir socialinę bedugnę, o bandymai suformuoti koalicinę vyriausybę stringa, kaip ir pastangos surengti visuotinius rinkimus.

Prieš savaitę Jungtinių Tautų humanitarinių reikalų biuras paskelbė, kad pranešta apie 99 Sitė Soleilyje žuvusius žmones, daugiausia nesusijusius su gaujomis.

JT humanitarinės agentūros nurodo, kad joms pernelyg pavojinga padėti šiame rajone įstrigusiems žmonėms ir kad kai kurios gaujos, norėdamos kontroliuoti gyventojus, neleidžia jiems gauti geriamojo vandens bei maisto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento