Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Hamas“ ministerija: pasibaigus paliauboms Gazos Ruože žuvo 178 žmonės

„Hamas“ valdoma Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad, pasibaigus šio palestiniečių islamistų judėjimo ir Izraelio paliauboms bei atsinaujinus kovos veiksmams, teritorijoje penktadienį žuvo 178 žmonės.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.

Ministerija taip pat sakė, kad yra šimtai sužeistųjų.

Kovos buvo sustabdytos lapkričio 24 dieną. Iš pradžių jos turėjo trukti keturias dienas, o vėliau, padedant Katarui ir kitam tarpininkui Egiptui, buvo pratęstos dar kelioms dienoms. Kovos atsinaujino penktadienio rytą ir Izraelis atnaujino mirtiną tankiai apgyvendintos teritorijos bombardavimą, o žydų valstybės kariuomenė pranešė, kad smogė daugiau kaip 200 taikinių.

Per savaitę trukusias paliaubas „Hamas“ ir kiti Gazos Ruožo kovotojai paleido daugiau kaip 100 įkaitų, kurių dauguma yra izraeliečiai, mainais į 240 palestiniečių paleidimą iš Izraelio kalėjimų.

Sudarius paliaubas į nuniokotą Gazos Ruožą taip pat buvo įvežta daugiau pagalbos.

Paliaubos sustabdė kovas, kurios prasidėjo spalio 7 dieną, kai „Hamas“ kovotojai prasiveržė pro militarizuotą Gazos ruožo sieną į Izraelį ir per netikėtą bei pasaulį šokiravusį išpuolį, Izraelio valdžios institucijų duomenimis, nužudė 1,2 tūkst. ir pagrobė apie 240 žmonių.

Atsakydama į tai žydų valstybė pažadėjo sunaikinti „Hamas“ ir Gazos Ruože pradėjo oro bei sausumos karinę kampaniją, per kurią, „Hamas“ teigimu, žuvo daugiau kaip 15 tūkst. žmonių, daugiausia civilių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito