Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Hezbollah“ pranešė paleidusi sprogmenų prikrautus dronus į Izraelio karinę bazę

Irano remiama Libano grupuotė „Hezbollah“ pranešė, kad šeštadienį paleido sprogmenų prikrautus dronus į karinę bazę Izraelio šiaurėje. 
RABIH DAHER / AFP
RABIH DAHER / AFP

„Hezbollah“ paskelbtame pareiškime teigiama, kad penktadienį grupuotės kovotojai paleido sprogmenų prikrautus dronus į žydų valstybės karinę bazę netoli Cfato miesto Galilėjoje. Pareiškime priduriama, kad šis smūgis buvo atsakas į Izraelio išpuolį ir vieno iš islamistų grupuotės „Hamas“ vadų nužudymą Libano Sidono mieste. 

„Hezbollah“ žiniasklaidos tarnyba pareiškė, kad tai buvo „pirmas kartas“, kai grupuotė apšaudė šią karinę bazę. 

Penktadienį Libano pietuose esančiame Sidono mieste Izraelio pajėgos apšaudė automobilį ir nužudė vieną „Hamas“ vadą, pranešė islamistų grupuotė ir žydų valstybė. 

„Hamas“ pareiškime nurodė, kad Sameras al Hajjas (Sameras Hadžas) žuvo „per sionistų smūgį Sidono mieste“.

Tuo tarpu Izraelio kariuomenė tvirtina surengusi antskrydį Sinodo apylinkėse ir nukovusi S. al Hajją, kuris įvardijamas kaip aukšto rango „Hamas“ vadas Libane. 

Kilus karui Gazos Ruože tarp Izraelio ir „Hamas“ po spalio 7-osios atakos, „Hezbollah“ solidarizavosi su grupuote ir pastaraisiais mėnesiais beveik kasdien apsikeičia ugnimi su Izraeliu.

Pastarąją savaitę įtampa padidėjo, kai Iranas ir jo sąjungininkai pažadėjo atkeršyti už „Hezbollah“ aukšto rango vado Fuado Shukro (Fuado Šukro) ir „Hamas“ politinio lyderio Ismailo Haniyeh (Ismailo Hanijės) nužudymus. Dėl jų Teheranas kaltina Izraelį.

Remiantis naujienų agentūros AFP duomenimis, nuo spalio per smurtą Libano pusėje žuvo daugiau kaip pusė tūkstančio žmonių. Dauguma jų yra kovotojai, bet taip pat tarp žuvusiųjų yra 116 civilių.

Remiantis kariuomenės duomenimis, Izraelio pusėje, įskaitant aneksuotas Golano aukštumas, žuvo mažiausiai 22 kariai ir 26 civiliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas