Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
10 21 /20:16

„Hezbollah“ sako apšaudžiusi Izraelio karius Pietų Libano pasienio kaime 

„Hezbollah“ grupuotė sako apšaudžiusi Izraelio karius, esančius netoli savivaldybės Pietų Libano pasienio kaime, kur anksčiau valstybinė žiniasklaida teigė, kad grupuotė susirėmė su kariais ir susprogdino namus.
Izraelio ir „Hezbollah“ karas / Omar Ibrahim / REUTERS
Izraelio ir „Hezbollah“ karas / Omar Ibrahim / REUTERS

„Hezbollah“ kovotojai paleido raketų salvę į „priešo Izraelio karius netoli Aita al Šaabo savivaldybės“, sakoma grupuotės pareiškime.

Oficialioji Nacionalinė naujienų agentūra (NNA) anksčiau pranešė, kad Izraelio kariuomenė susprogdino namus Aita al Šaabe, taip pat paskelbė apie izraeliečių ir „Hezbollah“ kovotojų susirėmimus šioje vietovėje. 

„Priešo kariuomenė susprogdino namus Aita al Šaabo kaime“, – teigė NNA, pranešdama apie įnirtingus susirėmimus tarp „Hezbollah“ ir Izraelio kariuomenės, bandančios prasiveržti į priekį šioje vietovėje. 

Transliuotojas „Al Jazeera“ parodė filmuotą medžiagą, kurioje matyti Izraelio tankai kaimo pakraštyje.

Be to, „Hezbollah“ pareiškė, kad pirmadienį per kelias valandas kelis kartus taikėsi į Izraelio karius Pietų Libano pasienio kaimuose, įskaitant Markabą ir Kfar Kilą, esančius daugiau kaip už 20 km nuo Aita al Šaabo.

Rugsėjo 23-iąją Izraelis pradėjo intensyvią oro kampaniją Libane ir pasiuntė sausumos pajėgas po beveik metus trukusių nedidelio intensyvumo kovų pasienyje su „Hezbollah“, teigiančia, kad taip solidarizuojasi su palestiniečių sąjungininke „Hamas“ dėl karo Gazos Ruože.

Nuo to laiko Libano kare žuvo mažiausiai 1 489 žmonės, rodo naujienų agentūrai AFP pateikti Libano sveikatos apsaugos ministerijos duomenys, nors tikrieji aukų skaičiai greičiausiai yra didesni.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito