Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Hezbollah“ skelbia paleidusi raketų salvę į Šiaurės Izraelį

Libano ginkluota grupuotė „Hezbollah“ paskelbė, kad šeštadienį paleido raketų salvę į Šiaurės Izraelį ir kad tarp taikinių buvo karinė bazė netoli Haifos.
Rami Shlush / REUTERS
Rami Shlush / REUTERS

Izraelio kariuomenė anksčiau pranešė, kad šeštadienį iš Libano į Izraelį buvo paleista mažiausiai 115 sviedinių ar raketų, tęsiantis rugsėjo 23 dieną prasidėjusiam Izraelio ir „Hezbollah“ karui.

Daugiausiai buvo atakuojama Izraelio šiaurė, kur vis įsijungdavo oro pavojaus sirenos.

Didele modernių raketų salve smogta karinei bazei į rytus nuo Haifos, sakoma „Hezbollah“ pareiškime. Ši Irano remiama grupuotė yra pažadėjusi intensyvinti atakas prieš Izraelį.

„Hezbollah“ taip pat paskelbė paleidusi raketų salvę į Safedo miestą Izraelio šiaurėje.

Izraelio gelbėjimo tarnybos pranešė, kad šeštadienį iš Libano raketomis apšaudant Izraelio šiaurinius rajonus netoli Ako uostamiesčio nuo šrapnelio žuvo vienas vyras.

Penki žmonės buvo sužeisti Haifos Kirjat Atos rajone, daugiausia dėl šrapnelio, sakė „Magen David Adom“ atstovas.

Raketa Kirjat Atoje apgadino trijų aukštų pastatą ir sunaikino kažkiek automobilių. Į smūgio vietą išsiųsta ugniagesių ir medikų komandų, rodo naujienų agentūros AFP filmuota medžiaga.

Izraelis taip pat pranešė, kad vienas dronas šeštadienį buvo nutaikytas į Izraelio ministro pirmininko Benjamino Netanyahu (Benjamino Netanjahaus) rezidenciją Cezarėjoje centrinėje šalies dalyje.

B. Netanyahu biuras nurodė, kad ministro pirmininko ir jo žmonos ten nebuvo ir kad per incidentą jokie žmonės nenukentėjo.

Tuo metu Libano pareigūnai pranešė, kad šeštadienį per Izraelio smūgį į šiaurę nuo Beiruto esančioje Džunijėje žuvo du žmonės. Tai pirmas smūgis šiam rajonui nuo to laiko, kai kovotojų grupuotė „Hezbollah“ ir Izraelis pernai pradėjo susišaudymus per sieną.

Libaniečių Sveikatos apsaugos ministerija nurodė, kad Džunijėje buvo smogta automobiliui, o valstybinė žiniasklaida pranešė, kad ataka įvykdyta svarbiame kelyje, jungiančiame Beirutą su Libano šiaure.

Vėliau Libano valstybinė žiniasklaida pranešė, kad per Izraelio smūgį Baalulo miestui rytiniame Bekaa slėnyje žuvo keturi žmonės, įskaitant netoliese esančio Sohmoro merą Haidarą Shahlą (Haidarą Šahlą).

Izraelio kariškiai šeštadienį taip pat paragino gyventojus pasitraukti iš kai kurių pietinių Beiruto dalių. Paprastai po tokių įspėjimų suduodami smūgiai.

„Skubus įspėjimas pietinio (Dahijės) priemiesčio gyventojams, ypač žmonėms (...) Haret Hreiko rajone: jūs esate netoli „Hezbollah“ objektų ir interesų, prieš kuriuos IDF (Izraelio kariuomenė) netrukus veiks“, – socialiniame tinkle „X“ arabiškai parašė kariškių atstovas Avichay Adraee (Avičajus Adrajis).

Praėjusio mėnesio pabaigoje Izraelis labai suintensyvino oro smūgius Libanui ir pasiuntė į šią šalį savo sausumos karių. Prieš tai metus truko Izraelio ir „Hezbollah“ susišaudymai per sieną.

Nuo rugsėjo pabaigos per šį karą Libane jau žuvo mažiausiai 1 418 žmonių, rodo AFP kaupiami libaniečių Sveikatos apsaugos ministerijos duomenys. Manoma, kad tikrasis aukų skaičius yra didesnis.

„Hezbollah“ penktadienį paskelbė pradedanti naują savo karo su Izraeliu eskalacijos fazę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito