Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
06 19 /21:00

„Hezbollah“ vadas: kilus totaliniam karui nė viena Izraelio vieta nebus saugi 

Libaniečių judėjimo „Hezbollah“ lyderis Hassanas Nasrallah (Hasanas Nasrala) trečiadienį perspėjo, kad kilus totaliniam karui „nė viena vieta“ Izraelyje nebus apsaugota nuo grupuotės smūgių.
MENAHEM KAHANA / AFP
MENAHEM KAHANA / AFP

Izraelio kariuomenė antradienį pranešė, kad buvo patvirtinti operatyviniai puolimo Libane planai, žydų valstybei kone kasdien nuo karo Gazos Ruože pradžios spalį pasienyje susišaudant su Irano remiamu „Hezbollah“.

„Priešas gerai žino, kad mes pasiruošėme blogiausiam [...] ir kad nė vienai vietai [...] nepavyks išvengti mūsų raketų“, – per televiziją transliuotame kreipimesi sakė H. Nasrallah.

Izraelis turėtų „laukti mūsų sausumoje, jūroje ir ore“, pridūrė jis.

„Hezbollah“ vadas taip pat pagrasino netoliese esančiai Kipro salai, jei ji atvers savo oro uostus ir bazes Izraeliui, šiam pradėjus totalinį karą su jo ginkluota grupuote.

„Kipro oro uostų ir bazių atvėrimas Izraelio priešui, kad šis galėtų atakuoti Libaną, reikštų, kad Kipro vyriausybė yra karo dalis, todėl pasipriešinimo pajėgos su ja susidoros kaip su karo dalimi“, – teigė jis.

Kipras palaiko gerus santykius ir su Izraeliu, ir su Libanu, ir yra netoli abiejų šalių pakrančių.

Jungtinė Karalystė yra išlaikiusi suverenią dviejų bazių teritorijų buvusioje savo kolonijoje Kipre kontrolę pagal 1960 metais nepriklausomybę salai suteikusių sutarčių sąlygas.

Anksčiau antradienį Izraelio užsienio reikalų ministras Israelis Katzas (Israelis Kacas) pareiškė, kad „Hezbollah“ judėjimas būtų sunaikintas, jeigu kiltų totalinis karas.

„Esame labai arti momento, kai nuspręsime pakeisti žaidimo prieš „Hezbollah“ ir Libaną taisykles. Totalinio karo metu „Hezbollah“ bus sunaikinta, o Libanui bus smogtas skaudus smūgis“, – sakė I. Katzas. Ministro žodžiai cituojami jo biuro pranešime.

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) anksčiau šį mėnesį nurodė, kad kariuomenė yra pasirengusi intensyviai operacijai Libane, jei to prireiktų. Jis taip pat pažadėjo atkurti saugumą Izraelio šiauriniame pasienyje. 

JAV specialusis pasiuntinys Amosas Hochsteinas (Eimosas Hoksteinas) pirmadienį surengė derybas su Izraelio vadovais, o antradienį vyko į Libaną, siekdamas skubios deeskalacijos prie Izraelio ir Libano sienos.

H. Nasrallah taip pat perspėjo, kad jo grupuotė nuo spalio panaudojo tik dalį savo ginklų ir kad šiuo metu ji turi daugiau kovotojų nei anksčiau, kai jų, anot jo, turėjo 100 tūkstančių.

Per Izraelio ir Libano susirėmimus Libane žuvo mažiausiai 478 žmonės, dauguma jų – kovotojai, tačiau, naujienų agentūros AFP duomenimis, tarp jų buvo ir 93 civiliai gyventojai.

Izraelio valdžia teigia, kad šalies šiaurėje žuvo mažiausiai 15 karių ir 11 civilių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius