Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Hillary Clinton: „Smurtas Sirijoje yra nesuvokiamas, Basharas al Assadas privalo trauktis“

JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton ketvirtadienį pareiškė, kad paskutinė smurto banga Sirijoje, kurią surengė vietos režimas, yra „nesuvokiama“ ir prezidentas Basharas al Assadas privalo trauktis.
Hillary Clinton
Hillary Clinton / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

„Režimo organizuotas smurtas, kurį vakar (trečiadienį) matėme Hamoje, yra tiesiog nesuvokiamas“, – per spaudos konferenciją Stambule sakė H.Clinton.

Sirijos krizės sprendimui reikia paliaubų, valdžios perdavimo ir laikinosios atstovų vyriausybės suformavimo, pridūrė JAV diplomatijos vadovė.

„Assadas privalo perduoti valdžią ir palikti Siriją“, – kalbėjo H.Clinton po ilgai užsitęsusio Vakarų ir arabų šalių atstovų susitikimo, kuriame buvo svarstoma, kaip padidinti spaudimą Damasko režimui ir paruošti kelią politinėms permainoms krizės apimtoje Sirijoje.

H.Clinton pripažino, kad Jungtinėms Valstijoms iki šiol nesisekė imtis tarptautinių priemonių, kurios turėtų poveikį B.Assadui.

„Mes turime dar sykį parodyti, kad esame vieningi, mes privalome duoti aiškią žinią kitoms šalims, kurios kol kas su mumis nebendradarbiauja arba net aktyviai palaiko B.Assado režimą, kad tame nėra ateities, – sakė ji. – Iš tiesų, svarbu būtų planuoti tvarkingą valdžios perdavimą.“

Naujausi pranešimai iš Sirijos apie nesiliaujančias žudynes didina nerimą regione dėl pilietinio karo.

Stambulo susitikime priimti sprendimai turėtų būti pristatyti ketvirtadienį Jungtinėse Tautose (JT), kai Saugumo Taryba susirinks susipažinti su ypatingojo pasiuntinio Kofi Annano ataskaita apie žlungantį jo pateiktą taikos planą.

H.Clinton ketvirtadienį turėtų išsiųsti savo specialiuosius pasiuntinius į Siriją ir į Maskvą, pridūrė pareigūnas.

„Ji aiškiai pasakė, kad mes norime dirbti su Rusija, tačiau mes privalome turėti bendrą viziją“, – sakė aukšto rango Valstybės departamento pareigūnas po susitikimo su arabų ir Vakarų šalių kolegomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai