Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Husių vadovaujama ministerija kaltina Izraelį dėl smūgių Jemeno uostamiesčiui

Husių vadovaujama sveikatos apsaugos ministerija šeštadienį apkaltino Izraelį dėl kelių smūgių degalų sandėliui sukilėlių kontroliuojamame Jemeno Chudaidos uostamiestyje ir pridūrė, kad smūgiai pareikalavo aukų.
MOHAMMED HUWAIS / AFP
MOHAMMED HUWAIS / AFP
Temos: 2 Izraelis Jemenas

Dėl „Izraelio priešo reidų prieš naftos saugyklas Chudaidos uoste“ yra žuvusiųjų ir sužeistųjų, sakoma sveikatos apsaugos ministerijos pareiškime, kurį paviešino husių valdoma žiniasklaida, nenurodžiusi aukų skaičiaus. 

Izraelis smūgių kol kas nekomentavo.

Naujienų agentūros AFP korespondentas ir husių valdoma žiniasklaida kiek anksčiau pranešė, kad Jemeno sukilėlių kontroliuojamam Chudaidos uostamiesčiui šeštadienį buvo suduoti keli smūgiai. Husių žiniasklaida tuomet skelbė, kad buvo pataikyta į uoste esantį degalų sandėlį.

Korespondentas Chudaidoje pranešė girdėjęs kelis garsius sprogimus, o husių valdoma televizija „Al Masirah“ pranešė apie „smūgių seriją“ ir apie tai, kad buvo smogta uoste esančioms „kuro saugykloms“.

Smūgiai buvo suduoti kitą dieną po drono atakos Tel Avive, per kurią žuvo vienas civilis gyventojas ir už kurią prisiėmė atsakomybę Irano remiami Jemeno husių sukilėliai. Izraelis pagrasino imtis atsakomųjų veiksmų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus