Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į karą Ukrainoje vykstantiems rusams žada nemokamus sklypus Kryme

Rusams, kurie vyksta kariauti į Ukrainą, Kryme neva bus suteikiami nemokami žemės sklypai. Tai bus nepriklausomai nuo to, kur jie yra registruoti, pranešama aneksuoto Krymo vyriausybės interneto svetainėje.
Degantis Krymo tiltas
Degantis Krymo tiltas / Kadras iš vaizdo įrašo

Anksčiau žemė už dalyvavimą „specialiojoje karinėje operacijoje“ buvo išduodama tik Krymo gyventojams, pasirašiusiems sutartis. Pranešime sakoma, kad atitinkami pakeitimai buvo padaryti „Krymo Respublikos įstatyme Nr. 66/ZRC-2015“. Įstatymą jau esą priėmė vietos Valstybės taryba ir jis įsigalios po dešimties dienų nuo oficialaus paskelbimo.

Įstatyme pažymima, kad „pilietis neturi būti įtrauktas į Krymo teritorijoje esančių vietos savivaldos institucijų laukiančiųjų gauti žemės sklypą sąrašą, kad gautų žemės už užduočių vykdymą arba dalyvavimą kovinėse operacijose specialios karinės operacijos metu“.

2022 m. pabaigoje Vladimiras Putinas išleido dekretą, kuriuo rekomenduoja „garbingiems“ kovinių operacijų dalyviams nemokamai suteikti žemės sklypus Maskvos regione, Kryme ir Sevastopolyje. Pagal šį dekretą jie pradėti dalyti karo veteranams, pasižymėjusiems per karą ir gavusiems valstybinius apdovanojimus, taip pat žuvusių kovotojų šeimoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas