Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

D.Tuskas grįžta į Lenkijos politiką, bet ar tai padės lenkų opozicijai?

Šeštadienį buvęs Europos Vadovų Tarybos pirmininkas ir buvęs Lenkijos premjeras Donaldas Tuskas paskelbė „100 proc. sugrįžęs“ į Lenkijos politikos priešakį ir vėl perimantis liberalios opozicinės partijos „Piliečių platforma“ vairą. Ar D.Tuskas lyg riteris žvilgančiais šarvais atšuoliuos į didžiąją šalies politiką bei taps šalies opozicijos, kuriai jau kuris laikas taip nesiseka pagal populiarumą varžytis net su besipykstančiais valdančiaisiais konservatoriais, gelbėtoju?
Donaldas Tuskas
Donaldas Tuskas / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Kalbos, esą D.Tuskas, buvęs vyriausybės vadovas, buvęs Europos Vadovų Tarybos pirmininkas ir dabartinis Europos liaudies partijos (EPP) pirmininkas, artimiausiu metu bandys perimti partijos „Piliečių platforma“ kontrolę, pastaruoju metu plito sparčiai. Dabar jos pasitvirtino.

Būtent šią partiją, kuri šiuo metu yra pagrindinė opozicinė politinė jėga Lenkijoje, prieš du dešimtmečius įkūrė D.Tuskas.

„Grįžau 100-u procentų. Grįžau – žinau, kad ilgokai laukėte. Ko gero, gana daug gera energija pasižyminčių lenkų laukė, tikėdamiesi, kad galiu kažkaip padėti atitaisyti šį juodą scenarijų“, – taip šeštadienį savo grįžimą komentavo D.Tuskas, turėdamas galvoje nuo 2015 metų besitęsiantį konservatyvios partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) valdymą.

Tiesa, Vytauto Didžiojo universiteto politologas Andrzejus Pukszto 15min teigė nemanantis, kad D.Tuskas apskritai gali išgelbėti ilgametę opozicinę Lenkijos politinę jėgą – esą panašu, kad estafetę perims nauja partija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas