Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Pakistaną plūsta humanitarinė pagalba, potvynių aukų skaičiui perkopus 1 200

Į potvynių nusiaubtą Pakistaną išskrido daugiau lėktuvų su humanitarine pagalba, aukų skaičiui šalyje perkopus 1 200, penktadienį informavo pareigūnai.
Potvyniai Pakistane
Potvyniai Pakistane / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Potvynis Pakistanas

Pranešama, kad ypatingas pavojus užsikrėsti ligomis ir likti be namų kilo šeimoms ir vaikams.

Devintasis lėktuvas, pakilęs iš Jungtinių Arabų Emyratų, ir pirmasis, išskridęs iš Uzbekistano, naktį į penktadienį nusileido Islamabade.

Tuo metu kariuomenės padedamos gelbėjimo tarnybos per operacijas kitose šalies dalyse pasiekė daugiau kaip 3 mln. žmonių, nukentėjusių nuo stichijos.

Pasak Užsienio reikalų ministerijos, vėliau penktadienį į Pakistaną atgabens pagalbos dar du lėktuvai iš JAE ir Kataro, o Turkijos traukinys, gabenantis humanitarinius reikmenis nukentėjusiesiems nuo potvynių, jau yra pakeliui į šią neturtingą šalį.

Vidaus reikalų ministro Suleymano Soylu vadovaujama Turkijos delegacija susitiko su Pakistano ministru pirmininku Shahbazu Sharifu ir pareiškė jam užuojautą dėl potvynių padarytos žalos.

Daugelis pareigūnų, įskaitant Jungtinių Tautų generalinį sekretorių Antonio Guterresą, neįprastai drėgną musonų sezoną aiškina klimato kaita. A.Guterresas anksčiau šią savaitę paragino pasaulį „nebemiegoti“ besigrumiant su katastrofiška krize.

JT vadovas rugsėjo 9 dieną taip pat lankysis Pakistane, kur apžiūrės potvynių paveiktas teritorijas ir susitiks su vietos valdžia.

Penktadienį išplatintame pareiškime JT pabėgėlių reikalų agentūra UNHCR nurodė, kad nors antradienį paskelbto Jungtinių Tautų raginimo aukoti pinigus Pakistanui rezultatai yra „labai padrąsinantys“, būtina pristatyti daugiau pagalbos.

UNHCR atstovas Matthew Saltmarshas nurodė, kad agentūra nukentėjusiesiems nuo potvynių greitai siunčia palapines, taip pat antklodes, plastikines paklodes, kibirus ir kitus namų apyvokos daiktus.

„Mūsų darbuotojai šalyje praneša, kad žmonių patiriamų nuostolių mastas yra neįsivaizduojamas“, – sakė M.Saltmarshas.

Pakistano URM penktadienį pranešė, kad lėktuvai atgabeno maisto produktų, vaistų ir palapinių. Šeštadienį Sh.Sharifas planavo vykti į JAE, bet atidėjo kelionę, kad galėtų aplankyti potvynių paveiktus rajonus savo šalyje.

Iki šiol Pakistanas gavo pagalbos iš Kinijos, Saudo Arabijos, Kataro, Turkijos, Uzbekistano, JAE ir kai kurių kitų valstybių. Šią savaitę Jungtinės Valstijos taip pat paskelbė, kad skirs nukentėjusiems pakistaniečiams 30 mln. dolerių (eurų) vertės pagalbos.

Pasak Islamabado, neseniai prasidėjusios smarkios musoninės liūtys, anomalius potvynius sukėlė dėl klimato kaitos poveikio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito