Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 22 /15:31

Įkaitų šeimų forumas: mirė du „Hamas“ Gazos Ruože laikyti žmonės

Izraelio Įkaitų ir dingusių asmenų šeimų forumas pirmadienį paskelbė, kad du iš „Hamas“ Gazos Ruože laikomų žmonių mirė.
MENAHEM KAHANA / AFP
MENAHEM KAHANA / AFP

35 metų Yagevas Buchshtabas (Jagevas Buchštabas) ir 76 metų Alexas Dancygas (Aleksas Dancygas) buvo pagrobti per „Hamas“ spalio 7-osios išpuolį, o jų mirtis labai aiškiai primena, kaip skubu sugrąžinti įkaitus namo, sakoma forumo pareiškime.

Jame nepateikiama jokios informacijos apie tai, kaip šie įkaitai mirė.

„Jų palaikus laiko teroristų organizacija „Hamas“, – atskirame pareiškime nurodė Izraelio kariuomenė. – Jų mirties „Hamas“ nelaisvėje aplinkybes tiria visos profesionalios valdžios institucijos.“

Y. Buchshtabas buvo pagrobtas iš savo namų Nirimo kibuce drauge su žmona Rimon Buchshtab-Kirsht (Rimon Buchštab-Kiršt), kuri po 50 dienų nelaisvėje buvo paleista, nurodė Įkaitų ir dingusių asmenų šeimų forumas.

A. Dancygas, kurio tėvai išgyveno Holokaustą, dirbo Jeruzalėje esančiame Holokausto memoriale „Yad Vashem“ ir ten apmokė tūkstančius gidų, sakoma pranešime.

Drauge su A. Dancygu laikyti įkaitai pranešė, kad jis nelaisvėje likimo draugams skaitydavo istorijos paskaitas.

„Yagevas ir Alexas buvo pagrobti gyvi ir turėjo gyvi grįžti į savo šeimas ir į savo šalį, – sakė forumas. – Jų mirtis nelaisvėje yra tragiškas derybų [dėl ugnies nutraukimo] vilkinimo pasekmių atspindys.“

Palestiniečių islamistų organizacijos „Hamas“ kovotojai per karą Gazos Ruože išprovokavusį spalio 7-osios išpuolį pagrobė 251 įkaitą, iš kurių 116 tebėra Gazos Ruože, įskaitant 44 Izraelio kariuomenės žuvusiais laikomus įkaitus.

Remiantis oficialiais Izraelio duomenimis, per „Hamas“ spalio 7-osios išpuolį Izraelyje žuvo 1 195 žmonės, daugiausia civiliai gyventojai.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą. Per jį, „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, šioje palestiniečių teritorijoje žuvo mažiausiai 39 006 žmonės, taip pat daugiausia civiliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus