Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 18

Baracko Obamos doktrinos šešėlis: kaip jis užaugino Kremliaus imperines ambicijas

Gegužę interviu metu radijui „Times Radio“ buvęs Didžiosios Britanijos žvalgybos tarnybos (MI6) vadovas Richardas Dearlove'as pastebėjo, kad „politika, kurios JAV prezidentas Barackas Obama laikėsi 2014-aisiais, kai įvyko pirminė Rusijos invazija, žvelgiant iš laiko perspektyvos, tikriausiai buvo klaida“.
Rusijos lyderis Vladimiras Putinas ir buvęs JAV prezidentas Barrackas Obama
Rusijos lyderis Vladimiras Putinas ir buvęs JAV prezidentas Barrackas Obama / „Reuters“/„Scanpix“

R.Dearlove'as buvo teisus, tačiau jis neatkreipė dėmesio į vieną svarbų dalyką: B.Obamos prezidentavimo laikotarpiu priimti sprendimai nėra kažkas, į ką galima žiūrėti per galinio vaizdo veidrodėlį.

Buvusio JAV prezidento politika darė ir tebedaro didelę įtaką Rusijos ir Ukrainos karo eigai ir dėl jos žuvo dešimtys tūkstančių civilių ir karių.

Šiuo metu Ukraina yra ankstyvoje kontrpuolimo, kurio metu siekiama susigrąžinti maždaug 20 proc. Rusijos okupuotos šalies teritorijos, stadijoje.

Teritorijos išlaisvinimo užduotis toli gražu nėra paprasta. Rusijos kariuomenė daugelį mėnesių kūrė stiprias gynybos linijas ir įsitvirtino, o Ukrainai trukdo ir lėtas bei pavėluotas karinės pagalbos iš Vakarų tiekimas. Jai vis dar trūksta didelių oro pajėgų ir tolimojo nuotolio raketų – dviejų kategorijų ginklų, dėl kurių savo žemės atkovojimas turėtų mažesnę kainą.

Ukraina jau išgyveno aštuonerius metus trukusį hibridinį karą, kuris nusinešė 14 tūkst. žmonių gyvybių. Tuo tarpu prieš metus prasidėjusi neišprovokuota Rusijos invazija pasiglemžė daug daugiau – dešimtys tūkstančių ir galbūt net keli šimtai tūkstančių žmonių žuvo abiejose fronto linijos pusėse.

Tiesą sakant, visos šios bėdos kyla dėl B.Obamos Rusijos politikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas