Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Incidentas pasienyje: iranietė sako buvusi sužeista šūvio į akį iš Lenkijos pusės

Dar vienas incidentas Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje: į Hajnuvkos ligoninę atvežta 35-erių iranietė sako buvusi pašauta iš Lenkijos pusės. Moteriai sužalota akis, tačiau medikai ramina, kad žaizda nepakenks jos regėjimui. Lenkų pasieniečiai tvirtina, kad pastarosiomis dienomis šioje vietoje jokie pareigūnai šaunamųjų ginklų nė karto nepanaudojo.
Lenkijos pasieniečiai
Lenkijos pasieniečiai / Strazgraniczna.pl nuotr.

Organizacija „Egala“, besirūpinanti nelegaliai Lenkijos sieną kirtusiais ar norinčiais tai padaryti migrantais, trečiadienio vakarą socialiniuose tinkluose pasidalijo žinute apie įvykį.

„35-erių moteris iš Irano buvo pašauta į akį Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje! Įvykio metu moteris buvo prie pat tvoros, rytinėje jos pusėje.

„Egala“ nuotr./Organizacijos „Egala“ nuotrauka su sužeista migrante
„Egala“ nuotr./Organizacijos „Egala“ nuotrauka su sužeista migrante

Jos kelias buvo labai sunkus. Miške pasienyje, kur praleido kelias savaites, ji buvo visiškai viena. Patyrė prievartą.

Moteris buvo labai alkana, nevalgiusi kelias dienas. Ėjo palei tvorą ieškodama ko nors, kad galėtų su ja pasidalinti maistu. Vienu momentu, staiga, be jokio įspėjimo nuaidėjo šūvis. Moteris teigia, kad šovė vienas iš uniformuotų dviejų asmenų, kurie buvo Lenkijos pusėje. Iranietė pradėjo klykti iš skausmo.

Uniformuotieji pribėgo prie jos, prieš tai ant veidų užsitraukę kaukes. Tada paskambino greitajai pagalbai, kuri nuvežė moterį į Lenkijos ligoninę“, – rašoma organizacijos paskyroje feisbuke, pabrėžiant, kad visa ši informacija gauta tiesiogiai iš nukentėjusios moters, o dėl paties įvykio aplinkybių šiuo metu aiškinamasi.

Šiuo metu moteris yra ligoninėje, kaip pati sako, jai svaigsta galva ir ji jaučia stiprų skausmą akies srityje, be to, sunki ir jos psichinė būklė, ji negali miegoti, nuolat verkia, prisimena šūvio momentą.

Anot organizacijos, Irane moteris dirbo buhaltere, o iš tėvynės ji spruko, kaip teigia, nes dėl religinių pažiūrų jai grėsė pavojus.

Kaip rašo gazeta.pl, „Egala“ atstovė Katarzyna Potoniec sako, jog incidentą turėjo nufilmuoti kameros, įrengtos pasienyje ir privalančios stebėti, kas čia vyksta. Tačiau esą organizacija neturi informacijos, ar tokia vaizdo medžiaga egzistuoja.

„Visiems mums rūpi, kad situacija būtų išaiškinta“, – portalui sakė visuomenininkė.

Į situaciją sureagavo ir Lenkijos sienos apsaugos tarnyba. Jos Palenkės skyriaus atstovė majorė Katarzyna Zdanowicz leidiniui „Wirtualna Polska“ patvirtino, kad sekmadienį, birželio 16 dieną, pareigūnai iš poskyrio Dubicė Cerkevne vietovėje gavo pranešimą apie prie sienos esančią moterį, kuriai sužeista akis.

Vietoje atsidūrę pasieniečiai, kaip sako pareigūnė, iškvietė medikus svetimšalei. Jai suteikta pagalba ir ji atsidūrė ligoninėje.

„Noriu pabrėžti, kad pastarosiomis dienomis asmenų, esančių prie Lenkijos ir Baltarusijos sienos, atžvilgiu, juolab esančių Baltarusijos pusėje, nebuvo panaudotas ginklas“, – teigė K.Zdanowicz Lenkijos žiniasklaidai.

Visuomenininkų atstovė sako negalinti komentuoti tokios pasieniečių pozicijos. Tačiau esą jų organizacija nuolat akcentavo, kad pareigūnai nešiotų prisegamas kameras. Kol kas svarbiausia, kalbėjo K.Potoniec, kad šis incidentas būtų išaiškintas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius