Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indija atšaukė retą URM vadovės susitikimą su Pakistano kolega dėl „žiaurių nužudymų“

Indija penktadienį atšaukė retą numatytą savo užsienio reikalų ministrės susitikimą su jos Pakistano kolega, kuris turėjo įvykti Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos užkulisiuose ir apie kurį buvo pranešta vos prieš dieną.
Indijos kariai Kašmyre
Indijos kariai Kašmyre / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Kaip pranešė Indijos užsienio reikalų ministerija, susitikimas atšauktas po „Pakistane įsikūrusių subjektų įvykdytų (Indijos) saugumo pajėgų narių naujausių nužudymų ir Pakistano išleistų dvidešimties pašto ženklų serijos, kurioje šlovinamas teroristas ir terorizmas“.

Iš pareiškimo neaišku, apie kurias žudynes jame kalbama, tačiau anksčiau šią savaitę ginčytinoje Kašmyro teritorijoje buvo nužudytas Indijos pasienio apsaugos pareigūnas, o jo kūnas – išniekintas.

Penktadienį buvo rasti dar trys negyvi Indijos kontroliuojamame Kašmyre pagrobti policininkai.

Indija seniai kaltina Pakistaną ginkluojant sukilėlių grupuotes Kašmyre. Šis regionas yra padalintas nuo pat britų valdymo pabaigos 1947-aisiais, bet tiek Indija, tiek Pakistanas reiškia teritorines pretenzijas į visą buvusią Himalajų karalystę.

Neseniai Pakistanas išleido pašto ženklus su populiaraus Kašmyro sukilėlių lyderio Burhano Wani atvaizdu. Indijos saugumo pajėgos jį nukovė 2016 metų liepą, o jo mirtis sukėlė kruvinų protestų bangą Indijoje.

Indijos užsienio reikalų ministrės Sushmos Swaraj ir jos Pakistano kolegos Shaho Mehmoodo Qureshi susitikimas Niujorke buvo galutinai patvirtintas tik ketvirtadienį.

Jis buvo suderintas po to, kai Pakistano naujasis ministras pirmininkas Imranas Khanas kreipėsi į Indijos premjerą Narendrą Modį, ragindamas atnaujinti derybas tarp šių dviejų branduolinį ginklą turinčių priešininkių.

„Dabar akivaizdu, kad už Pakistano pasiūlymo pradėti derybas dėl naujos pradžios slepiasi piktieji Pakistano ketinimai, ir pasaulis pamatė tikrąjį naujojo Pakistano ministro pirmininko Imrano Khano veidą vos per kelis pirmuosius jo mėnesius šiame poste“, – penktadienį pareiškė Indijos užsienio reikalų ministerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento