Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 23 /13:06

Indijoje dėl statomo geležinkelio tilto griūties žuvo mažiausiai 26 žmonės

Indijos šiaurės rytuose trečiadienį sugriuvus statomam geležinkelio tiltui, žuvo mažiausiai 26 darbininkai, o dar du buvo sužeisti, pranešė pareigūnas.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.

Mizoramo vyriausiojo ministro paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip nuo aukštų kolonų į apačioje esantį miškingą slėnį nuvirto metalinis karkasas.

Policijos dispečerinės duomenimis, dvejus metus statomas geležinkelio tiltas sugriuvo prie Mizoramo valstijos sostinės Aizaulo esančiame Sairango miestelyje.

Į įvykio vietą atvykęs valstijos transporto ministras T. J. Lalnuntluanga sakė, kad 18 žmonių kūnai jau rasti, o dar aštuonis kūnus iš nuolaužų traukia gelbėtojai.

Netoli statybų aikštelės esančiame kaime gyvenantys žmonės puolė gelbėti sužeistų darbininkų ir vežė juos į ligoninę, pranešė policija. Gelbėtojai iš vyriausybės valdomų Nacionalinių reagavimo į nelaimes pajėgų taip pat nuskubėjo į įvykio vietą ieškoti išgyvenusiųjų.

Geležinkelių pareigūnai tiria griūties priežastis. Anksčiau policija teigė, kad platformos griūties metu statybvietėje buvo 40 darbininkų.

Pietų Afrikoje vykstančiame BRICS viršūnių susitikime dalyvaujantis Indijos premjeras Narendra Modi sakė, kad jam skaudu dėl Mizoramo valstijoje įvykusio nelaimingo atsitikimo. „Vyksta gelbėjimo operacijos ir nukentėjusiems teikiama visa įmanoma pagalba“, – rašė jis socialiniame tinkle „X“.

Vyriausybė sumokės apie 2 400 JAV dolerių (2 220 eurų) žuvusiųjų artimiesiems, parašė N. Modi biuras.

Mizoramas yra Indijos tolimuosiuose rytuose ir ribojasi su Mianmaru.

Indijos transporto infrastruktūra jau seniai susiduria su saugumo problemomis, dėl kurių šalies greitkeliuose ir ant tiltų dažnai įvyksta didelių nelaimių.

Praėjusių metų spalį Indijos vakaruose esančioje Gudžarato valstijoje sugriuvo 100 metų senumo kabantis tiltas, šimtai žmonių nukrito į upę ir žuvo mažiausiai 132 asmenys. Tai buvo viena didžiausių nelaimių šalyje per pastarąjį dešimtmetį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas