Sportas gyvai
06 28 /12:45

Sugriuvo Naujojo Delio oro uosto terminalo stogas: sutraiškyta dešimtys automobilių

Indijoje per smarkias liūtis penktadienį įgriuvo Naujojo Delio tarptautinio oro uosto vieno iš terminalų pastato stogas ir žuvo vienas žmogus, pranešė gelbėtojai.

Nelaimė įvyko praėjus keliems mėnesiams po to, kai šalies ministras pirmininkas Narendra Modi iškilmingai pristatė oro uosto renovacijos projektą – vieną iš kelių, apie kuriuos oficialiai paskelbta kovą, prieš šalies visuotinius rinkimus.

VIDEO: Stiprios liūtys Indijoje: įgriuvo sostinės oro uosto stogas, sutraiškyti automobiliai

Internete paskelbtose nuotraukose ir vaizdo įrašuose matyti transporto priemonės, prispaustos po milžiniškomis plieninėmis sijomis oro uosto 1-ojo terminalo išvykstamųjų skrydžių aikštelėje.

Šis terminalas naudojamas tik vietiniams skrydžiams, o oro uosto administracija teigė, kad iki ankstyvos popietės visi jo išvykstamieji skrydžiai buvo atšaukti.

Socialinių tinklų nuotrauka/Naujajame Delyje sugriuvo oro uosto terminalo stogas
Socialinių tinklų nuotrauka/Naujajame Delyje sugriuvo oro uosto terminalo stogas

„Dėl smarkaus lietaus nuo ankstyvo ryto apie 5 val. sugriuvo dalis stogo, – sakoma internete paskelbtame pareiškime. – Avarinių tarnybų darbuotojai stengiasi suteikti visą reikiamą pagalbą ir medicininę priežiūrą nukentėjusiesiems.“

Priduriama, kad kiti terminalai veikė įprastai, taip pat ir atvykimai į 1-ąjį terminalą.

„Aštuoni žmonės buvo sužeisti, vienas žmogus žuvo. Gelbėjimo operacijos baigtos“, – naujienų agentūrai AFP sakė Naujojo Delio priešgaisrinės tarnybos direktorius Atulas Gargas.

Socialinių tinklų nuotrauka/Naujajame Delyje sugriuvo oro uosto terminalo stogas
Socialinių tinklų nuotrauka/Naujajame Delyje sugriuvo oro uosto terminalo stogas

Federalinis aviacijos ministras Ramas Mohanas Naidu Kinjarapu paskelbė, kad žuvusiojo šeimai bus išmokėta 2 mln. rupijų (22,4 tūkst. eurų) kompensacija, o sužeistiesiems – po 300 tūkst. rupijų.

Jis taip pat sakė žurnalistams, kad situacija kontroliuojama ir kad atliekamas patikrinimas, siekiant užkirsti kelią bet kokiam kitam incidentui. Ministras pridūrė, kad visoje šalyje taip pat bus tikrinami oro uostai su pridėtinėmis konstrukcijomis.

Smūgis premjerui N.Modi

Valdant N.Modi, Indijos išlaidos infrastruktūrai yra vienas prioritetų, o Naujojo Delio oro uostas, pavadintas nužudytos jo pirmtakės Indiros Gandhi vardu, yra vienas iš didžiausių šalies projektų.

Indijos ministras pirmininkas Modi dalyvauja rinkimų mitinge Meerute. / Anushree Fadnavis / REUTERS
Indijos ministras pirmininkas Modi dalyvauja rinkimų mitinge Meerute. / Anushree Fadnavis / REUTERS

Tačiau saugos ir statybų standartai šalyje tebekelia susirūpinimą. Praėjusiais metais daugiau kaip 40 darbininkų beveik dvi savaites buvo įstrigę, kai Utarakhande sugriuvo kelio tunelis, prie kurio jie dirbo.

Šiaurės rytinėje Mizoramo valstijoje sugriuvus geležinkelio tiltui, kuris buvo statomas per tarpeklį, žuvo mažiausiai 18 darbininkų.

Įvykio vietoje civilinės aviacijos ministras Ramas Mohanas Naidu Kinjarapu sakė žurnalistams: „Į šį incidentą žiūrime rimtai [...]. Noriu paaiškinti, kad premjero Narendros Modi inauguruotas pastatas yra kitoje pusėje, o čia apgriuvęs pastatas yra senas ir buvo atidarytas 2009 metais.“

„Reuters“/„Scanpix“/Naujajame Delyje sugriuvo oro uosto terminalo stogas
„Reuters“/„Scanpix“/Naujajame Delyje sugriuvo oro uosto terminalo stogas

N.Modi į valdžią atėjo tik po kelerių metų, tačiau po penktadienio incidento opozicijos politikai užsipuolė ministrą pirmininką.

Kongreso partijos atstovas spaudai pareiškė, kad prieš rinkimus, per kuriuos opozicijos lyderio Rahulo Gandhi vadovaujama grupė atėmė iš N.Modi „Bharatiya Janata“ partijos bendrą daugumą parlamente, priversdama ją sudaryti koaliciją su sąjungininkais, šis surengė inauguracijų maratoną.

R.Gandhi sesuo Priyanka, kuri pati yra svarbi Kongreso partijos narė, socialiniame tinkle „X“ parašė: „Ar vyriausiasis inauguracijos ministras prisiims atsakomybę už šiuos prastus statybos darbus ir šį korumpuotą modelį?“

Taip pat pranešama, kad penktadienį įgriuvo Džabalpuro oro uosto Madhja Pradešo valstijoje stogo dalis, tačiau niekas nenukentėjo.

Naujasis Delis pastarosiomis dienomis nukentėjo nuo smarkių liūčių, kasmetiniam musonui pasiekus Indijos sostinę po ilgų karščio bangų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius