Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Indijoje per apdovanojimų įteikimo renginį nuo šilumos smūgio mirė 11 žmonių

Indijoje per vyriausybės remtą apdovanojimų įteikimo renginį, kur saulėkaitoje ištisas valandas laukė milijonas žiūrovų, nuo šilumos smūgio mirė 11 žmonių, pirmadienį pranešė pareigūnai.
Indija
Indija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Per sekmadienio renginį netoli šalies vakaruose esančio Mumbajaus miesto, kai esant dideliam santykiniam oro drėgnumui temperatūra siekė kone 38 Celsijaus laipsnius, blogai pasijuto apie 300 žmonių, o maždaug 20 iš jų teko hospitalizuoti, pranešė vietos žiniasklaida.

Ceremonijoje dalyvavo vyriausybės aukšto rango pareigūnų, įskaitant vidaus reikalų ministrą Amitą Shahą, gyrusį minią už tai, kad ši tiek ilgai laukė saulėje.

Maharaštros valstijos vyriausiojo ministro Eknatho Shinde biuras įvykį pavadino „liūdnu ir nerimą keliančiu incidentu“, ir pažadėjo kompensacijas aukų giminaičiams.

Laikraštis „The Indian Express“ citavo Indijos valdančiosios partijos „Bharatiya Janata“ (BJP) pranešimą, kad renginyje dalyvavo maždaug milijonas žmonių.

Opozicinė Kongreso partija apkaltino vyriausybę aplaidumu ir pareiškė, kad jai turi būti pateikti kriminaliniai kaltinimai.

Nuo 2010 metų Indijoje dėl karščio bangų mirė daugiau kaip 6,5 tūkst. žmonių. Pernai keliuose šalies miestuose buvo užfiksuoti oro temperatūros rekordai.

Karščio bangos visoje Pietų Azijoje dažnėja ir sunkėja; mokslininkai tai sieja su klimato kaita.

Indijos rytinės Vakarų Bengalijos valstijos valdžia dėl karščio pirmadienį savaitei uždarė visas mokyklas, koledžus ir universitetus, pranešė vietos žiniasklaida.

Pernai 1,4 mlrd. gyventojų turinčiai Indijai, kur per karščius smarkiai išaugo elektros vartojimas, trūko anglių – pagrindinio elektros šaltinio.

Daugelyje Indijos dalių vasarą vandenį tenka tiekti traukiniais.

Mokslininkai taip pat sako, kad metinis musonų sezonas tampa nepastovesnis ir galingesnis, sukeliantis didesnius potvynius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas