Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Indonezija dėl Korano sudeginimo iškvietė Švedijos ambasadorę

Indonezija antradienį iškvietė Švedijos pasiuntinę dėl savaitgalį Stokholme kraštutinių dešiniųjų aktyvisto sudeginto Korano, pranešė daugiausiai gyventojų turinčios musulmoniškos valstybės pareigūnai.
Protestuotojai Palestinoje degina Švedijos vėliavą
Protestuotojai Palestinoje degina Švedijos vėliavą / „Zuma press“/„Scanpix“

Švedų ir danų politikas Rasmusas Paludanas šeštadienį prie Turkijos ambasados Švedijos sostinėje sudegino islamo šventosios knygos egzempliorių, taip sukeldamas Ankaros, kuri pareiškė, kad nepalaikys Skandinavijos šalies siekio tapti NATO nare, pasipiktinimą.

Švedijos ambasadorė Indonezijoje Marina Berg buvo iškviesta Džakartai pateikus oficialų skundą dėl prieš islamą nukreipto akto, naujienų agentūrai AFP sakė Indonezijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Teuku Faizasyah.

„Taip, [susitiksime su ja] per šią savaitę“, – teigė T.Faizasyah, tačiau datos neatskleidė.

Švedijos ambasada patvirtino, kad M.Berg susitiks su Indonezijos užsienio reikalų ministerijos pareigūnu, tačiau nenurodė, kurią dieną tai įvyks.

Švedijos lyderiai griežtai pasmerkė R.Paludano veiksmus, tačiau gynė platų žodžio laisvės apibrėžimą savo šalyje.

R.Paludanui sudeginus Koraną, kilo mitingai prie Švedijos atstovybių keliose šalyse, įskaitant Turkiją ir Iraką, kur protestuotojai pirmadienį sudegino Švedijos vėliavą, o vienas policininkas ir septyni protestuotojai buvo sužeisti.

Ankara šeštadienį atšaukė Švedijos gynybos ministro Palo Jonsono vizitą, kuris buvo numatytas sausio 27 dieną. Turkų gynybos ministras pareiškė, kad susitikimas „neteko savo reikšmės ir prasmės“. Prieš tai į URM buvo iškviestas Švedijos ambasadorius.

R.Paludanas, kuris jau buvo nuteistas už rasistinius išpuolius, praėjusiais metais išprovokavo riaušes Švedijoje, kai per musulmonų šventąjį Ramadano mėnesį surengė kelionę po šalį ir viešai degino Korano kopijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas