Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indonezijos Sumatros salą supurtė žemės drebėjimas, žuvo du žmonės

Mažiausiai du žmonės žuvo penktadienį Indonezijos Sumatros salą supurčius 6,2 balo žemės drebėjimui, dėl kurio griuvo pastatai, o gyventojams teko ieškoti saugaus prieglobsčio.
Indonezijos Sumatros salą supurtė žemės drebėjimas
Indonezijos Sumatros salą supurtė žemės drebėjimas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Žemės drebėjimas įvyko praėjus kelioms minutėms po silpnesnio požeminio smūgio, kurio išgąsdinti gyventojai puolė bėgti iš savo namų.

„Mes visi po pirmojo smūgio pabėgome iš namų“, – naujienų agentūrai AFP sakė 36 metų Yudi Prama Agustino.

JAV Geologijos tarnyba (USGS) informavo, kad drebėjimo epicentras buvo maždaug už 70 kilometrų nuo Bukitingio miesto Vakarų Sumatros provincijoje, o jo židinys glūdėjo 12 km gylyje.

Pirmo požeminio smūgio stiprumas siekė 5 balus.

Pasak Nacionalinės nelaimių valdymo tarnybos (BNPB), Vakarų Pasamane, esančiame maždaug už 17 km nuo drebėjimo epicentro, žuvo du žmonės, o dar 20 buvo sužeisti.

Indonezijos meteorologijos, klimatologijos ir geofizikos agentūra (BMKG) perspėjo gyventojus būti atokiau nuo kalnų šlaitų, baiminantis žemės nuošliaužų per patį liūčių sezono įkarštį.

Žemės drebėjimas buvo juntamas ir kaimyninėse Riau ir Šiaurės Sumatros provincijose, taip pat Malaizijoje ir Singapūre. Perspėjimų apie cunamio grėsmę nebuvo paskelbta.

Indonezija pasižymi dideliu seisminiu aktyvumu. Ši salų valstybė patenka į vadinamąjį Ramiojo vandenyno „ugnies žiedą“, kur susiduria tektoninės plokštės ir įvyksta daug ugnikalnių išsiveržimų bei žemės drebėjimų.

2018 metais per 7,5 balo žemės drebėjimą ir jo sukeltą cunamį Palu uostamiestyje Sulavesio saloje žuvo arba dingo daugiau kaip 4,3 tūkst. žmonių.

2004 metų gruodžio 26-ąją katastrofinis 9,1 balo žemės drebėjimas smogė prie Sumatros salos krantų ir sukėlė milžinišką cunamį, regione pareikalavusį apie 220 tūkst. žmonių gyvybių. Tąsyk Indonezijoje žuvo 170 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento