Sportas gyvai
06 18

Interneto komentatoriai juokiasi iš „byrėti pradėjusio“ rusų povandeninio laivo

Rusų povandeniniam laivui plaukiant į Kubą pradėjo byrėti jo korpuso dalys, skelbia portalas dialog.ua.
Rusijos povandeninis laivas „Kazan“
Rusijos povandeninis laivas „Kazan“ / Soc. tinklų nuotr./Scanpix

Socialiniuose tinkluose juokiamasi iš Rusijos povandeninio laivo „Kazan“, kuris neseniai lankėsi Kubos sostinės Havanos uoste. Rusai norėjo surengti įspūdingą viešųjų ryšių akciją, tačiau tapo pajuokos objektu socialiniuose tinkluose.

Paviešintose nuotraukose kariniai ekspertai pastebėjo, kad povandeninis laivas „braška per siūles“. Filmuotoje medžiagoje matyti, kad tam tikros plytelės nuo laivo korpuso tiesiog nukrito, ir, matyt, niekas neketina jų taisyti. Šios plytelės – tai garsą izoliuojančios guminės arba sintetinių polimerų plokštės, kurios izoliuoja korpusą plaukiant.

Jos naudojami povandeniniuose laivuose, siekiant sumažinti laivų akustinį signalą. Šios plytelės pagamintos iš į gumą panašių medžiagų su specialiais užpildais, kurie sugeria ir išsklaido garso bangas. Jos sumažina atspindėtų garso signalų kiekį, todėl povandeninis laivas tampa mažiau matomas pasyviesiems sonarams, kurie fiksuoja atspindėtus garsus ir atlieka svarbų vaidmenį gerinant povandeninių laivų slaptumą ir išlikimą kovinėje aplinkoje.

„Rusų povandeninis laivas pradėjo byrėti kelionės į Kubą metu. Ar pavyks jam grįžti į Rusiją?? Aš sakau, kad geriausias veiksmas dabar būtų paskelbti nepaprastąją padėtį ir vykti į už kelių valandų esantį uostą Floridoje dezertyruoti“, – šmaikštavo socialinio tinklo X komentatorius Ihoris Suška.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius