Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irakas grasina nutraukti ryšius su Švedija, jei per protestą bus sudeginta Korano kopija

Irakas ketvirtadienį įspėjo, kad nutrauks diplomatinius ryšius su Švedija, jei Stokholme įvyks antra per kelias savaites Korano deginimo akcija.
Protestai Bagdade
Protestai Bagdade / „AFP“/„Scanpix“

„Irako vyriausybė diplomatiniais kanalais informavo Švedijos vyriausybę, kad bet koks incidento, apimančio šventojo Korano deginimą, pasikartojimas Švedijos teritorijoje priverstų nutraukti diplomatinius santykius“, – sakoma premjero biuro pareiškime.

Irako ministro pirmininko Mohammedo Shia al Sudani biuras pasmerkė tokius, jo vertinimu, provokacinius veiksmus, keliančius grėsmę taikai ir skatinančius smurto bei neapykantos kultūrą.

M.Sh.al Sudani susitiko su aukšto rango saugumo ir diplomatijos pareigūnais po to, kai dėl planuojamo Korano deginimo pasipiktinę Irako protestuotojai ankstų ketvirtadienio rytą Bagdade įsiveržė į Švedijos ambasados kompleksą ir ten sukėlė gaisrų.

Per susitikimą pareigūnai „griežtai pasmerkė Švedijos ambasados Bagdade padegimą, laikydami tai rimtu saugumo pažeidimu, reikalaujančiu neatidėliotinų veiksmų“, sakoma pareiškime.

„Už saugumą atsakingi asmenys turi būti patraukti atsakomybėn“, – priduriama jame.

„Neeilinio susitikimo metu buvo nuspręsta sulaikytus asmenis, atsakingus už Švedijos ambasados Bagdade padegimą, perduoti teismams“, – toliau rašoma pranešime.

Irakas „dar kartą patvirtina savo įsipareigojimą užtikrinti visų diplomatinių misijų saugumą ir apsaugą, žadėdamas atremti bet kokius išpuolius prieš jas“, tęsiama jame.

Irako saugumo šaltinis naujienų agentūrai AFP sakė, kad prie Švedijos ambasados buvo sulaikyta apie 20 protestuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas