Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irakas skelbia apie dar vieną evakuacinį skrydį iš Baltarusijos

Irako ambasadorius Rusijoje Abdulrahmanas Hamidas Al-Hussaini tviterio paskyroje kreipėsi į Baltarusijoje esančius ir namo sugrįžti norinčius tautiečius. Jis informavo, kad svetimoje šalyje įstrigusiems piliečiams Irako oro linijos organizuoja dar vieną evakuacinį skrydį iš Minsko.
Druskininkų pasienio užkarda
Druskininkų pasienio užkarda / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Arabų kalba parašytame tekste teigiama, kad skrydis planuojamas rugpjūčio 10 dieną, antradienį.

Kiek anksčiau, šeštadienį, socialiniame tinkle jis skelbė, kad Minske esanti Irako ambasados Rusijoje konsulinė delegacija suteiks pagalbą asmens dokumentų neturintiems irakiečiams. Jiems, rašoma, bus suteikti specialūs kelionės leidimai.

15min primena, kad rugpjūčio 7 dieną Irakas paskelbė neterminuotam laikotarpiui stabdantis visus keleivinius skrydžius į Minską. Iš Irako į Baltarusijos sostinę skris tik tušti lėktuvai, parsigabenantys Irako piliečius atgal, skelbia šios šalies Civilinės aviacijos administracija.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ragina Tarptautinę migracijos organizaciją įsitraukti, padedant migrantams iš Baltarusijos grįžti atgal į Iraką. Anot jo, Irako sprendimas stabdyti skrydžius į Minską yra pirmas rimtas žingsnis sprendžiant neteisėtų migrantų krizę, ir jeigu jis bus tvarus, su Iraku bus galima kalbėtis apie bendradarbiavimo plėtrą.

Remiantis naujausiais VSAT duomenimis, nuo šeštadienio vidurnakčio iki sekmadienio Lietuvos pasieniečiai į Baltarusiją grąžino beveik 80 neteisėtų migrantų. Nė vienam migrantui neleista atvyktį į Lietuvą draudžiamose vietose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas