Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irakas skelbia apie iš Minsko parskraidintus dar 240 asmenų

Antradienį vakare Irako oro linijos („Iraqi Airways“) paskelbė apie įvykusį dar vieną evakuacinį skrydį iš Minsko. Teigiama, kad Bagdadą pasiekė 240 šios šalies piliečių, įstrigusių Baltarusijoje.
„Iraqi Airways“ lėktuvas
„Iraqi Airways“ lėktuvas / „Twitter“ nuotr.

Oro linijos taip pat nurodo, kad į šalį buvo pargabenti mirusio irakiečio palaikai.

15min primena, kad praėjusią savaitę Baltarusijos režimas pareiškė, esą pasienyje dėl lietuvių pareigūnų kaltės mirė migrantas, nors Lietuvos pasieniečiai pranešimo apie tokį įvykį nurodo negavę.

Atsakingos Lietuvos institucijos režimo valdomos Baltarusijos spaudoje vis pasirodančius kaltinimus įvardija kaip dezinformaciją ir režimo metamus kaltinimus neigia.

Žinią apie iš Minsko parskraidintus asmenis tviteryje patvirtino Irako užsienio reikalų ministerijos atstovas Ahmedas Al-Sahhafas.

Apie planuojamą evakuacinį skrydį rupjūčio 8 dieną tviteryje skelbė Irako ambasadorius Rusijoje Abdulrahmanas Hamidas Al-Hussaini.

15min primena, kad rugpjūčio 7 dieną Irakas paskelbė neterminuotam laikotarpiui stabdantis visus keleivinius skrydžius į Minską. Iš Irako į Baltarusijos sostinę skris tik tušti lėktuvai, parsigabenantys Irako piliečius atgal, skelbia šios šalies Civilinės aviacijos administracija.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ragina Tarptautinę migracijos organizaciją įsitraukti, padedant migrantams iš Baltarusijos grįžti atgal į Iraką. Anot jo, Irako sprendimas stabdyti skrydžius į Minską yra pirmas rimtas žingsnis sprendžiant neteisėtų migrantų krizę, ir jeigu jis bus tvarus, su Iraku bus galima kalbėtis apie bendradarbiavimo plėtrą.

Seimas antradienį apribojo prieglobsčio prašymų teikimo vietas esant ekstremaliai situacijai.

Įstatymas numato, kad paskelbus karo, nepaprastąją padėtį ar ekstremaliąją situaciją dėl masinio užsieniečių antplūdžio prašymas suteikti prieglobstį gali būti pateiktas pasienio kontrolės punktuose ar tranzito zonose Valstybės sienos apsaugos tarnybai, teisėtai atvykus į Lietuvą – Migracijos departamentui arba užsienio valstybėje esančiose Lietuvos diplomatinėse atstovybėse ar konsulinėse įstaigose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas