Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 07 18 /14:58

Irake sprogimo Dijalos provincijoje aukų skaičius išaugo iki 115

Irake į šiaurę nuo Bagdado džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ pasiųstam mirtininkui penktadienį detonavus sprogmenų prikrautą automobilį, žuvusiųjų skaičius padidėjo iki 115, sužeistųjų per šį mirtininko išpuolį yra apie 170.
Bagdadas
Bagdadas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Atnaujinta 14:58 val. Irako policijos pareigūnai paskelbė, kad penktadienį vakare judriame prekybos rajone buvusio sprogimo aukų skaičius išaugo iki 115, sužeistųjų per šį mirtininko išpuolį yra apie 170.

Per užminuoto automobilio sprogimą žuvo apie 90 žmonių

Šis išpuolis įvykdytas šiitiškame Chan Bani Saado mieste už 20 km į šiaurę nuo Irako sostinės; vietos administracijos vadovas nurodė, kad per sprogimą dar apie 120 žmonių sužeista.

„Dabartiniai skaičiai – 90 kankinių (žuvusiųjų) ir 120 sužeistųjų; taip pat 17–20 žmonių yra dingę“, – naujienų agentūrai AFP sakė įvykio vietoje esantis pareigūnas Abbasas Hadi Salehas. 

Pasak jo, 15 vaikų žuvo per šią ataką miesto prekybos rajone, kur žmonės apsiperka Eid al Fitr šventės, žyminčios Ramadano pabaigą, išvakarėse.

„Kiekvienais metais (per Ramadaną) būna sprogimų. Esame kalti, kad esame šiitai, – sakė A.H.Salehas. – Šis (sprogimas) buvo didžiausias Dijaloje nuo 2003 metų“.

Chan Bani Saadas yra Dijalos provincijoje, kurios vyriausybė sausį paskelbė, kad jos valdose nebėra „Islamo valstybės“ kovotojų, bet pastarosiomis savaitėmis padažnėjo pavienių jų išpuolių.

Grupuotė „Islamo valstybė“ penktadienį pareiškė, kad mirtininkas savo transporto priemonėje turėjęs tris tonas sprogmenų. Per šį džihadistų surengtą sprogimą aukų buvo bene daugiausia nuo 2014-ųjų birželio, kai prasidėjo plataus masto karo veiksmai.

Pasak AFP reporterio, sprogimas paliko gatvėje penkių metrų pločio ir dviejų metrų gylio duobę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas