Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Iranas dar kartą pažadėjo atkeršyti Izraeliui už „Hamas“ politinio lyderio žūtį

Irano užsienio reikalų ministras Abbasas Araghchi (Abasas Aragčis) pakartojo, kad Teheranas atkeršys Izraeliui už „Hamas“ politinio lyderio Ismailo Haniyeh (Ismailo Hanijės) nužudymą šalies sostinėje.
Vahid Salemi / AP
Vahid Salemi / AP

Šią pastabą ministras išsakė sekmadienį kalbėdamas telefonu su savo kolega iš Italijos Antonio Tajani (Antonijumi Tajaniu).

„Irano reakcija į Izraelio teroristinį išpuolį Teherane yra galutinė, ji bus pamatuota ir gerai apskaičiuota, – socialiniame tinkle „X“ nurodė A.Araghchi. – Mes nebijome eskalacijos ir jos nesiekiame, priešingai nei Izraelis.“

Praėjusį mėnesį per Izraelio smūgį Beirute žuvo aukšto rango Libano kovotojų grupuotės „Hezbollah“ vadas Fuadas Shukras (Fuadas Šukras), o Teherane per smūgį, dėl kurio kaltinama žydų valstybė, žuvo I.Haniyeh.

Tuo metu A.Tajani sakė, kad jis paragino laikytis santūrumo ir konstruktyvaus požiūrio, siekiant nutraukti neramumus Artimųjų Rytų regione ir taip išvengti tolesnių kančių.

„Svarbu, kad Iranas santūriai elgtųsi su „Hezbollah“, kad būtų išvengta eskalacijos Libano ir Izraelio pasienyje, kur veikia (Jungtinių Tautų taikos palaikymo pajėgų Libane) UNIFIL kontingento Italijos kariai, ir su husiais, kad būtų išvengta įtampos padidėjimo Raudonosios jūros regione, kur Italija atlieka esminį vaidmenį (Europos Sąjungos) misijoje „Aspides“, – sakoma Italijos ministro išplatintame pranešime.

Šis raginimas nuskambėjo po to, kai Izraelis ir „Hezbollah“ ankstų sekmadienio rytą apsikeitė ugnimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas