Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Iranas: Izraelis sulauks atsako į smūgį, kai žuvo Revoliucinės gvardijos generolas

Irano užsienio reikalų ministras Abbasas Araghchi (Abasas Aragčis) sekmadienį sakė, kad Izraelis sulauks atsako į savo smūgį Libane, kai žuvo libaniečių ginkluotos grupuotės „Hezbollah“ ilgametis lyderis Hassanas Nasrallah (Hasanas Nasrala) ir svarbus iraniečių Revoliucinės gvardijos generolas.
David Dee Delgado / REUTERS
David Dee Delgado / REUTERS

„Šis baisus agresoriaus, sionistų režimo, nusikaltimas neliks be atsako, o diplomatinis aparatas taip pat panaudos visus savo politinius, diplomatinius, teisinius ir tarptautinius pajėgumus persekiodamas šiuos nusikaltėlius ir jų rėmėjus“, – sakė ministras.

Jo žodžiai cituojami Užsienio reikalų ministerijos pareiškime.

Šeštadienį Irano žiniasklaida pranešė, kad per Izraelio penktadienio smūgį Beirute drauge su Irano remiamos „Hezbollah“ lyderiu žuvo iraniečių sukarintos Revoliucinės gvardijos 58 metų generolas Abbasas Nilforushanas (Abasas Nilforušanas).

Izraelio ir palestiniečių islamistų organizacijos „Hamas“ karui Gazos Ruože tęsiantis jau beveik metus ir priartėjus prie regioninio konflikto ribos, A. Nilforushano žūtis dar labiau padidina spaudimą Iranui reaguoti, nors Teheranas pastaraisiais mėnesiais užsimena, kad nori derėtis su Vakarais dėl jo ekonomiką žlugdančių sankcijų.

Irano teismų sistemos vadovo pavaduotojas Ahmadas Reza Pouras Khaghanas (Ahmadas Reza Puras Chaganas) patvirtino A. Nilforushano žūtį ir sakė, kad Iranas pagal tarptautinę teisę gali keršyti. Jo žodžius citavo valstybinė naujienų agentūra IRNA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas