Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 18 /12:39

Iranas kaltina Izraelį masine žmogžudyste po pranešimų gaviklių sprogimų Libane

Iranas trečiadienį apkaltino Izraelį masine žmogžudyste, kai Libane sprogus šimtams Teherano remiamos kovotojų grupuotės „Hezbollah“ naudotų pranešimų gaviklių žuvo devyni žmonės, o dar apie beveik 3 tūkst. buvo sužeisti
Vyras praeina pro kioską po Hezbollo saugumo pažeidimo Beirute. / Emilie Madi / REUTERS
Vyras praeina pro kioską po Hezbollo saugumo pažeidimo Beirute. / Emilie Madi / REUTERS

Irano užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Nasseras Kanani (Naseras Kananis) pareiškime teigė, kad „pasmerkė sionistinio režimo teroro aktą (...) kaip masinės žmogžudystės pavyzdį“.

Per pranešimų gaviklio sprogimus antradienį buvo sužeistas Irano ambasadorius Libane Mojtaba Amani (Modžtaba Amanis). Irano žiniasklaida pranešė, kad jam buvo sužalotas veidas ir rankos.

Valstybinė televizija pridūrė, kad jo sužeidimai nesunkūs.

Irano Raudonasis Pusmėnulis trečiadienį pareiškė, kad išsiuntė į Libaną „gelbėtojų komandas ir akių chirurgus“ sužeistiesiems gydyti.

Izraelis kol kas nekomentavo sprogimų bangos, per kurią žuvo devyni žmonės, įskaitant 10-metę „Hezbollah“ nario dukterį, ir dar apie 2,8 tūkst. buvo sužeista.

Sprogimai nugriaudėjo praėjus vos kelioms valandoms po to, kai Izraelis paskelbė išplečiantis karo tikslus, įtraukdamas į juos kovą su „Hezbollah“ palei šalies sieną su Libanu.

Nuo spalio 7 dienos, kai „Hamas“ surengė išpuolį prieš Izraelį, nulėmusį karą Gazos Ruože, palestiniečių kovotojų grupuotės sąjungininkas „Hezbollah“ beveik kasdien apsikeičia ugnimi su Izraelio kariuomene.

Savo pareiškime N. Kanani išreiškė solidarumą su per sprogimus žuvusiųjų ir sužeistųjų, tarp kurių yra ir Irano ambasadorius, šeimomis.

„Kova su (Izraelio) režimo teroro aktais ir jų keliamomis grėsmėmis yra akivaizdi būtinybė“, – pažymėjo N. Kanani.

„Būtina, kad tarptautinė bendruomenė imtųsi skubių veiksmų ir pasipriešintų sionistų nusikaltėlių nebaudžiamumui“, – pridūrė jis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas