Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prezidentas: Iranas kelia nuolatinę grėsmę Izraeliui

Iranas tebekelia nuolatinę grėsmę Izraeliui, šeštadienį, praėjus beveik metams po precedento neturinčio „Hamas“ kovotojų spalio 7-osios išpuolio prieš Izraelį, pareiškė žydų valstybės prezidentas Isaacas Herzogas.
BETAPHOTO/SIPA / BETAPHOTO/SIPA
BETAPHOTO/SIPA / BETAPHOTO/SIPA

„Daugeliu atžvilgių mes vis dar išgyvename spalio 7-osios pasekmes... Tai nuolatinė grėsmė žydų valstybei, kurią kelia Iranas ir jo teroro įgaliotiniai, apakinti neapykantos ir siekiantys sunaikinti mūsų vienintelę žydų tautinę valstybę“, – pažymėjo I. Herzogas pareiškime, skirtame paminėti pirmąsias „Hamas“ puolimo metines.

Spalio 1 dieną Iranas Izraeliui smogė maždaug 200 raketų – tai buvo antrasis tiesioginis Teherano išpuolis per mažiau nei šešis mėnesius.

Po ankstesnio Irano smūgio, kuris buvo suduotas balandį, JAV pareigūnai amerikiečių žiniasklaidos priemonėms sakė, kad Izraelis savo ruožtu sudavė atsakomąjį smūgį Islamo Respublikai.

Naujausią raketų smūgį Iranas aiškino surengęs keršydamas už kovotojų aukščiausio rango lyderių nužudymą.

Po šio raketų smūgio – o didžioji dalis raketų buvo perimtos – Iranas ir didžioji dalis tarptautinės bendruomenės dabar laukia galimos Izraelio atakos prieš Islamo Respubliką.

Palestiniečių kovotojų grupuotės „Hamas“ beveik prieš metus surengtas išpuolis išprovokavo karą su Izraeliu, kuris tebesitęsia Gazos Ruože, taip pat Irano remiamų grupuočių Artimuosiuose Rytuose, daugiausia Libano „Hezbollah“, kurią ginkluoja ir finansuoja Teheranas, palaikomąją ugnį.

Nuo rugsėjo pabaigos konfliktas su „Hezbollah“ smarkiai paaštrėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas