Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Iranas perspėjo Izraelį dėl pražūtingo karo, jei šis užpuls Libaną

Iranas šeštadienį perspėjo, kad „visi pasipriešinimo frontai“ – Irano ir jo regioninių sąjungininkų grupė – susidoros su Izraeliu, jei šis užpuls Libaną.
Amir Cohen / REUTERS
Amir Cohen / REUTERS

Šis Irano misijos Niujorke komentaras paskelbtas tuo metu, kai baiminamasi platesnio masto regioninio karo, į kurį įsitrauktų Izraelis ir Irano remiamas Libano judėjimas „Hezbollah“.

Izraelis ir islamistų grupuotės „Hamas“ sąjungininkė „Hezbollah“ beveik kasdien apsikeičia ugnimi po to, kai spalio 7 dieną palestiniečių grupuotė surengė išpuolį Pietų Izraelyje, kuris savo ruožtu išprovokavo karą Gazos Ruože.

Tačiau anksčiau šį mėnesį apsikeitimas ugnimi suintensyvėjo. Be to, Izraelio pajėgos yra pareiškusios, kad planai pulti Libaną jau patvirtinti, o „Hezbollah“ atsakė, kad prasidėjus karui Izraelis nebus pasigailėtas. 

Irano misija socialiniame tinkle „X“ pareiškė, kad „sionistinio režimo propagandą apie ketinimą pulti Libaną laiko psichologiniu karu“.

Ji taip pat pridūrė, kad „jei jis [Izraelis] pradės plataus masto karinę agresiją, prasidės pražūtingas karas. Galimi visi variantai, įskaitant visapusišką visų pasipriešinimo frontų įsitraukimą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius