Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iranas teigia, kad Pakistane taikėsi į Irano teroristų grupuotę

Irano vyriausiasis diplomatas trečiadienį pareiškė, kad jo šalies ginkluotosios pajėgos Pakistane ankstesnę dieną taikėsi į „Irano teroristų grupuotę“, po to, kai Islamabadas pranešė, kad per smūgį žuvo du vaikai.
FABRICE COFFRINI / AFP
FABRICE COFFRINI / AFP
Temos: 2 Iranas Pakistanas

„Kalbant apie Pakistaną, nė į vieną iš draugiškos ir broliškos šalies Pakistano piliečių nesitaikyta Irano raketomis ir dronais“, – sakė užsienio reikalų ministras Hosseinas Amiras-Abdollahianas (Hoseinas Amiras Abdolahianas) Davose, Šveicarioje, vykstančio Pasaulio ekonomikos forumo kuluaruose.

„Taikinys buvo vadinamoji „Jaish al Adl“ grupuotė, kuri yra Irano teroristinė grupuotė“, – pridūrė jis.

Reidas surengtas vėlai antradienį po to, kai Teheranas taip pat surengė atakas Irake ir Sirijoje prieš, jo žodžiais tariant, „antiiranietiškas teroristų grupuotes“.

Pakistanas pasmerkė smūgį netoli bendros sienos, atšaukė savo ambasadorių iš Irano ir neleido Teherano pasiuntiniui grįžti į Islamabadą.

Kelios valandos iki išpuolio Pakistano laikinasis premjeras Anwaaras ul Haqas Kakaras (Anvaaras Hakas Kakaras) susitiko su H. Amiru-Abdollahianu Davoso forumo kuluaruose.

H. Amiras-Abdollahianas sakė, kad Irano išpuolis Pakistano teritorijoje buvo atsakas į „Jaish al Adl“ grupuotės neseniai įvykdytus mirtinus išpuolius šiitiškoje respublikoje, ypač Raske, esančiame pietrytinėje Sistano ir Beludžistano provincijoje.

Per sausio 10 dieną įvykdytą išpuolį miesto policijos nuovadoje žuvo policininkas, praėjus beveik mėnesiui po to, kai per panašų išpuolį šioje vietovėje žuvo 11 policijos pareigūnų.

Atsakomybę už abu išpuolius prisiėmė 2012 metais susikūrusi musulmonų sunitų ekstremistų grupuotė „Jaish al Adl“, kurią Iranas yra įtraukęs į juodąjį teroristų sąrašą.

„Grupuotė prisiglaudė kai kuriose Pakistano Beludžistano provincijos dalyse“, – sakė H. Amiras-Abdollahianas ir pridūrė, kad „šiuo klausimu kelis kartus kalbėjomės su pakistaniečių pareigūnais“.

Užsienio reikalų ministras sakė, kad Iranas gerbia Pakistano suverenitetą ir teritorinį vientisumą, tačiau „neleis, kad šalies nacionalinis saugumas būtų pažeidžiamas ar juo būtų žaidžiama“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito