Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irano Bušehro atominė elektrinė po dviejų savaičių pertraukos vėl veikia

Prieš dvi savaites dėl „techninio gedimo“ sustabdyta Irano vienintelė atominė elektrinė vėl veikia, anksti pirmadienį pranešė jos vadovas.
Bušehro AE
Bušehro AE / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Techninis gedimas“, privertęs uždaryti šalies pietinėje pakrantėje esančią elektrinę ir jos 1 tūkst. megavatų reaktorių, likviduotas, maždaug vidurnaktį naujienų agentūrai ISNA sakė Mahmoudas Jafari, kuris taip pat yra Irano atominės energetikos organizacijos (IAEO) vadovo pavaduotojas.

Jis nurodė, kad elektros gamyba atnaujinta „nuo sekmadienio“. M.Jafari paragino iraniečius „padėti“ perkrautiems šalies tinklams ir iki minimumo sumažinti elektros vartojimą, meteorologams prognozuojant, kad artimiausiomis dienos oro temperatūra didės.

Rusijos pastatyta Bušehro elektrinė oficialiai buvo perduota 2013 metų rugsėjį.

2016 metais Rusijos ir Irano firmos Bušehre pradėjo statyti du papildomus 1 tūkst. megavatų reaktorius. Jų statybos turėtų užtrukti 10 metų.

Birželio 20 dieną IAEO dėl elektrinės uždarymo kaltino „techninį gedimą“ ir sakė, kad Energetikos ministerija dėl elektrinės išjungimo buvo įspėta prieš dieną.

Po dviejų dienų organizacija pranešė, kad problema susijusi su „elektrinės generatoriumi“, ir daugiau jokių detalių nepateikė.

Tačiau Irano užsienio reikalų ministerija tuomet sakė, kad elektrinės uždarymas yra eilinis veiksmas, atliekamas „kartą ar du kiekvienais metais“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai