Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irano prezidentas ragina BRICS nares padėti nutraukti karą Gazos Ruože ir Libane

Irano prezidentas Masoudas Pezeshkianas (Masudas Pezeškianas) trečiadienį paragino BRICS grupės nares padėti užbaigti karą Gazos Ruože ir Libane. 
Masoudas Pezeshkianas / ALEXANDER NEMENOV / via REUTERS
Masoudas Pezeshkianas / ALEXANDER NEMENOV / via REUTERS

„Raginu visus įtakingos BRICS grupės narius panaudoti visus savo kolektyvinius ir individualius pajėgumus, kad būtų nutrauktas karas Gazoje ir Libane“, – pareiškė prezidentas. 

Kalbėdamas BRICS aukščiausiojo lygio susitikime Rusijoje jis pridūrė, kad karai Gazos Ruože ir Libane, M. Pezeshkiano žodžiais, yra žiaurūs ir skausmingi. 

BRICS grupė, kurią įkūrė Brazilija, Rusija, Indija, Kinija ir Pietų Afrika, atstovauja beveik pusei pasaulio gyventojų. Prie BRICS yra prisijungusios ir kai kurios kitos kylančios ekonomikos šalys, įskaitant Jungtinius Arabų Emyratus ir Iraną. 

Teheranas prie grupės oficialiai prisijungė šiemet. 

Irano prezidento pastabos išsakytos tuo metu, kai Teheranas deda daugiau diplomatinių pastangų siekdamas tarpininkauti dėl paliaubų Libane ir Gazos Ruože ir ieškoti būdų, kaip suvaldyti galimus konfliktus.

Šiais metais Iranas surengė du didelius išpuolius prieš Izraelį. Pirmąjį – balandį, po smūgio iraniečių konsulatui Damaske, dėl kurio Teheranas apkaltino žydų valstybę.

Spalio pradžioje Iranas antrą kartą šiais metais apšaudė raketomis Izraelį, teigdamas, kad tai buvo atsakas į jo remiamų grupuočių Artimuosiuose Rytuose lyderių nužudymą.

Izraelis yra pažadėjęs duoti atkirtį savo aršiam priešui regione už spalio 1-ąją į žydų valstybę paleistą raketų salvę. Iranas teigia, kad jei bus surengtas atsakomasis smūgis, Teheranas už tai atkeršys. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento