Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irano URM: Teherano kaimynės neleis, kad jų teritorija būtų naudojamasi atakai

Irano kaimyninės valstybės neleis, kad jų teritorija būtų naudojama atakoms, antradienį sakė iraniečių užsienio reikalų ministras Abbasas Araghchi (Abasas Aragčis). 
Abbasas Araghchi / YASSER AL-ZAYYAT / AFP
Abbasas Araghchi / YASSER AL-ZAYYAT / AFP
Temos: 2 Iranas Izraelis

„Visos mūsų kaimynės mus patikino, kad neleis naudoti savo teritorijos ar oro erdvės prieš Irano Islamo Respubliką“, – Kuveite surengtoje spaudos konferencijoje sakė ministras. 

Komentaras pasirodė po to, kai Izraelis pažadėjo atkeršyti savo aršiam priešui regione už spalio 1-ąją į žydų valstybę paleistą raketų salvę.

Pirmadienį A. Araghchi lankėsi Bahreine, kuris yra viena iš jo kelionės po Artimuosius Rytus stotelių. Jis taip pat vyko į Saudo Arabiją, Katarą, Omaną, Iraką, Egiptą ir Turkiją. 

„Atidžiai stebime amerikiečių bazių judėjimą regione ir žinome apie visus jų judesius ir skrydžius, – teigė jis. – Jei Izraelis bet kokia forma užpuls Iraną, Iranas atsakys tuo pačiu.“

Ištikimas Izraelio sąjungininkas Vašingtonas turi karinių išteklių visame regione, įskaitant Bahreiną, Kuveitą, Katarą ir Jungtinius Arabų Emyratus (JAE). 

A.Araghchi taip pat pakartojo Teherano perspėjimą Izraeliui nepulti jo branduolinių objektų. 

„Branduolinių objektų atakavimas yra didelis tarptautinis nusikaltimas; net grasinimas (atakuoti) branduolinius objektus yra nusikaltimas ir prieštarauja tarptautinėms teisėms, – kalbėjo A. Araghchi. – Kad apsigintume ir apgintume savo branduolinius objektus, turime savų priemonių ir metodų, ir jais pasikliaujame.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento