Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Iš Gazos Ruožo paleisti padegamieji balionai sukėlė gaisrų Izraelyje

Padegamieji balionai, ketvirtadienį paleisti iš Gazos Ruožo, sukėlė keturis nedidelius gaisrus Izraelyje, pranešė priešgaisrinės tarnybos. Šis incidentas žymi naujausią pažeidimą paskelbus paliaubas, gegužę užbaigusias 11 dienų trukusį ginkluotą konfliktą tarp palestiniečių anklavą valdančių islamistų ir žydų valstybės.
Izraelio, Palestinos vėliavos
Izraelio, Palestinos vėliavos / 123RF.com nuotr.

Priešgaisrinių tarnybų pranešime sakoma, kad Eškolo rajone netoli sienos su Gazos Ruožu kilę gaisrai buvo greitai užgesinti. Pasak ugniagesių, jie buvo „maži ir nepavojingi“.

„Priešgaisrinis inspektorius... nustatė, kad visus šiuos gaisrus sukėlė padegamieji balionai“, paleisti iš Gazos Ruožo, nurodė pareigūnai.

Vienuolika dienų trukusios kautynės tarp Izraelio ir Gazos Ruožą kontroliuojančio islamistų judėjimo „Hamas“ ir kitų palestiniečių ginkluotų grupuočių, veikiančių tame anklave, baigėsi gegužės 21 dieną paskelbus paliaubas.

Kol kas nebuvo jokių požymių, kad už padegamųjų balionų leidimą atsakingas „Hamas“.

Paskelbus paliaubas padėtis regione buvo keliskart paaštrėjusi, ypač kai palestiniečiai praeitą mėnesį keliskart paleido padegamųjų balionų. Izraelis į tai atsakė aviacijos smūgiais.

Po birželio 18-ąją įvykusių balionų paleidimų ir atsakomųjų smūgių Izraelio kariuomenės vadas įsakė pajėgoms būti pasiruošusioms „įvairiems scenarijams, įskaitant kovos veiksmų atnaujinimą“.

Per konfliktą gegužę žuvo 260 palestiniečių, kurių dalis buvo kovotojai, pranešė Gazos Ruožo tarnybos.

Tuo metu Izraelyje, prieš kurį buvo rengiamos masinės raketų atakos, žuvo 13 žmonių, įskaitant vieną karį, nurodė policija ir kariuomenė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas