Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 25 /22:55

Iš radarų dingęs rusų lėktuvas su 93 žmonėmis nukrito į Juodąją jūrą: traukiami žuvusiųjų kūnai, prabilta ir apie teroro išpuolio versiją

Sekmadienį Rusijoje iš radarų dingo karinis lėktuvas Tu-154, kuriuo skrido 85 keleiviai ir 8 ekipažo nariai. Vėliau paskelbė, jog orlaivis nukrito į Juodąją jūrą. Niekas neišgyveno.
Lėktuvas Tu-154 s
Lėktuvas Tu-154 s / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • Rusijoje iš radarų dingo karinis lėktuvas Tu-154;
  • Juo skrido 85 keleiviai ir 8 ekipažo nariai;
  • Orlaivis nukrito į Juodąją jūrą, rasta jo nuolauža, traukiami žuvusiųjų kūnai;
  • Nelaimės versijos – techninis gedimas, pilotų klaida, susidūrimas su paukščiu.

22.55 val.:

Žuvusios per katastrofą J.Glinkos, dar žinomos kaip daktarė Liza, vardu bus pavadinta viena iš Rusijos gynybos ministerijos medicinos institucijų.

22.46 val.:

Žuvusiųjų kūnai į Maskvą bus nuskraidinti pirmadienį. Kaip skelbta anksčiau, aukų artimieji buvo paprašyti atvykti atpažinti kūnų į Maskvą.

21.33 val.: Visi žuvo

BBC skelbia, kad visi lėktuvu skridę žmonės žuvo – niekas neišsigelbėjo.

19.43 val.: Rasta 11 žuvusiųjų kūnų

Iš viso iki šiol iš vandens ištraukta 11 žuvusiųjų kūnų. Tuo metu Gynybos ministerija patvirtino, kad orlaivis buvo techniškai tvarkingas – rugsėjį jam buvo atlikta planinė techninė apžiūra.

18.53 val.:

Lėktuvo nuolaužų ir žuvusiųjų kūnų paieška toliau bus tęsiama pirmadienį.

18.22 val.: Keliama ir teroro išpuolio versija

Pranešama, kad vis dar nėra rastos lėktuvo juodosios dėžės. Rusijos transporto ministras naujienų agentūrai AP sakė, kad visos lėktuvo katastrofos priežastys yra svarstomos. Anot jo, neatmetama ir teroro atakos versija. Anksčiau ši versija buvo visiškai atmesta.

Prie ansamblio būstinės žmonės visą dieną neša gėles, uždega žvakeles.

17.54 val. Aukų artimieji skris į Maskvą

Aukų artimieji prašomi atvykti į Maskvą ir atpažinti kūnus.

B.al Assadas išreiškė užuojautą Rusijai dėl lėktuvo katastrofos

Sirijos prezidentas Basharas al-Assad Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui nusiuntė laišką, kuriame išreiškė užuojautą dėl Rusijos lėktuvo, kuriuo skrido 93 žmonės, katastrofos.

B.al-Assadas laiške rašo, kad naujieną apie avariją jis sutiko „su giliu sielvartu ir liūdesiu“.

Skelbiama, kad per Rusijos gynybos ministerijos lėktuvo Tu-154 katastrofą, kuomet jis nukrito į Juodąją jūrą, niekas neišgyveno.

Lėktuvu skido ir 64 visame pasaulyje garsaus Aleksandrovo ansamblio artistai, kurie turėjo surengti naujametinį koncertą Rusijos karinėje bazėje Sirijoje.

B.al-Assadas išreiškė užuojautą visų žuvusiųjų artimiesiems ir pridūrė, kad jo šalis ir Rusija yra partnerės kovoje su terorizmu.

Rusijos gynybos ministerija skelbia, kad gelbėtojai nerado išgyvenusiųjų. Generolas majoras Igoris Konašenkovas pranešė, kad avarijos vietoje, esančioje už maždaug pusantro kilometro nuo kranto, „nematoma nė vieno išgyvenusiojo“.

Skelbiama, kad lėktuvas nukrito praėjus vos dviem minutėms po pakilimo iš Sočio. Lėktuvas Tu-154 turėjo skristi iš Sočio į Hmeimimo oro bazę Sirijoje. Juo skrido 93 žmonės – 84 keleiviai ir 8 įgulos nariai.

Avarijos priežastis kol kas nežinoma.

Pranešama, kad jau aptikti keli kūnai. Rasta ir daug nuolaužų, ieškoma daugiau.

Rusijos prezidentas V.Putinas visoje šalyje paskelbė gedulo dieną. Kreipdamasis į tautą per televiziją jis pranešė, kad pirmadienį šalyje skelbiama visuotinio gedulo diena. Jo teigimu, vyriausybė „atliks išsamų tyrimą dėl šios avarijos priežasčių ir padarys viską, kad padėtų aukų šeimoms“.

14.10 val.:

Lėktuvo nuolaužų ir žuvusiųjų kūnų paieška vykdoma 10,5 kvadratinių kilometrų. Į operaciją įsitraukė 3000 žmonių, 27 laivai ir valtys.

13.57 val.:

Iš juodosios jūros ištraukta dešimt žuvusiųjų kūnų.

13.07 val.:

Pirmadienis skelbiamas Nacionaline gedulo diena. Dėl gedulo V.Putinas nedalyvaus šviesų šou Sankt Peterburge.

12.57 val.: Išgyvenusių nėra

Rusijos Gynybos ministerija patvirtino, kad išgyvenusių lėktuvo katastrofą nėra.

12.12 val.: Ištraukti septyni kūnai

D.Medvedevas pažadėjo, kad kiekvienas, kurį palietė tragedija, sulauks tinkamos pagalbos. Taip pat skelbiama, kad iš jūros ištraukti septynių žuvusiųjų kūnai.

Skelbiama, kad kiekvienai žuvusiojo kariškio šeimai bus išmokėta po 5,8 mln. rublių (90 tūkst. Eur) kompensaciją.

11.37 val.: Traukiami žuvusiųjų kūnai

TASS praneša, kad iš Juodosios jūros ištraukti keturių žuvusiųjų kūnai. Patikslintas katastrofos laikas – lėktuvas sudužo dvi minutės po pakilimo.

11.28 val.:

Dar kartą patikslintas lėktuvu skridusių žmonių skaičius – lėktuve buvo 93 žmonės.

11.05 val.:

Pagrindinė katastrofos versija išlieka techninis gedimas. Rudenį orlaiviui buvo atlikta planinė techninė apžiūra. D.Medvedevas V.Putino pavedimu vadovaus valstybinei komisijai, kuri aiškinsis katastrofos priežastis. Žuvusiųjų artimieji gaus draudimo išmokas.

10.55 val.:

Rusijos Gynybos ministerija pranešė, kad lėktuvą pilotavo patyręs pilotas.

Lėktuvas buvo pagamintas 1983 metais, vidutiniškai per metus su juo esą skraidyta 6689 valandų, pranešė Gynybos ministerija. Paskutinį kartą jis buvo remontuotas prieš dvejus metus – 2014-ųjų gruodį. Šių metų spalį, anot ministerijos, įvyko jo planinis patikrinimas.

10.16 val.:

Nelaimės vietoje dirba šeši laivai, prie jų netrukus prisijungs dar trys. Netrukus darbą pradės ir 50 narų, kurie gali dirbti 20-90 metrų gylyje. Pakelti penki sraigtasparniai.

10.03 val.:

Dar viena svarstoma lėktuvo sudužimo versija – susidūrimas su paukščiu. Pasirodė pranešimų, kad Dmitrijus Medvedevas yra iškėlęs klausimą, kad reikėtų uždrausti skraidyti šiuo lėktuvu, tačiau tąkart Gynybos ministerija šio pasiūlymo nepaisė.

9.08 val.:

Gelbėtojai aptiko pirmojo žuvusiojo per lėktuvo katastrofą kūną. Jis įkeltas į gelbėtojų valtį.

9.05 val.:

Patikslintas lėktuve buvusių žmonių skaičius: jame esą skrido 84 keleiviai ir aštuoni įgulos nariai.

8.35 val.: Aptikta asmeninių daiktų

Dėl šios nelaimės iškelta baudžiamoji byla baudžiamoji byla, jau paimta dokumentacija, vykdomos pareigūnų ir techninio personalo apklausos, praneša „Ria Novosti“.

5,5 kilometro nuo Sočio krantų rasta, kaip įtariama, orlaivio keleivių asmeninių daiktų.

8.18 val.: Rasta nuolauža

Juodojoje jūroje rasta lėktuvo nuolauža. Lėktuvo važiuoklės nuolauža aptikta 1,5 kilometro nuo Sočio kranto, 50-70 metrų gylyje.

Spėjama, kad orlaivis galėjo sudužti dėl techninis gedimo arba pilotų klaidos. Lėktuvo įgula ir keleiviai, naujienų agentūros „Interfax“ šaltinių teigimu, esą neturėjo jokių galimybių išgyventi.

Skelbiama, kad rusų karinis lėktuvas iš radarų dingo vos kelios minutės po pakilimo Juodosios jūros kurorte – Sočyje.

Šalies gynybos ministerija vėliau pranešė, kad lėktuvu skrido 91 žmogus.

Lėktuvas 5 val. 40 min. vietos (4 val. 40 min. Lietuvos) laiku pakilo iš Adlerio oro uosto, esančio į pietus nuo Juodosios jūros kurorto Sočio, skristi įprastu reisu į Rusijos Hmeimimo oro bazę Latakijoje Sirijos pakrantėje.

Naujienų agentūra „Interfax“, remdamasi šaltiniais, pranešė, kad lėktuvas iš radarų dingo praėjus 20 minučių nuo pakilimo.

Lėktuvas dingo po atlikto manevro Rusijos teritoriniuose vandenyse.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad lėktuve buvo 83 keleiviai ir aštuoni orlaivio įgulos nariai. Lėktuvu skrido rusų kariai ir Aleksandrovo dainų ir šokių ansamblis, vykęs koncertuoti kariams Sirijoje Naujųjų metų proga. Lėktuvu taip pat keliavo žurnalistai. Rusijos valstybinis TV kanalas pranešė, kad lėktuvo Tu-154 ieškoti išsiųstos paieškos ir gelbėjimo grupės.

Sirijoje nuo 2015-ųjų rugsėjo, remdama savo seną sąjungininką prezidentą Basharą al-Assadą, Maskvos karo aviacija vykdo bombardavimų kampaniją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas