Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Iš Rusijos kontroliuojamos teritorijos į Ukrainą grąžinta 12 vaikų

Dvylika ukrainiečių vaikų, buvusių Rusijos okupuotoje Ukrainos teritorijoje, buvo grąžinti į Kyjivo kontroliuojamas šalies dalis, penktadienį pranešė Chersono srities gubernatorius.
Markus Schreiber / AP
Markus Schreiber / AP
Temos: 3 Rusija Ukraina Vaikai

Kyjivas kaltina Maskvą iš Ukrainos rytų ir pietų dalių pagrobus beveik 20 tūkst. vaikų, o dar daugiau vaikų po Maskvos kariuomenės įsiveržimo 2022 metų vasarį atsidūrė Rusijos kontroliuojamoje teritorijoje.

„Dvylika vaikų buvo grąžinti į Ukrainos kontroliuojamą teritoriją“, – penktadienį platformoje „Telegram“ pranešė Ukrainos pietinės Chersono srities gubernatorius Oleksandras Prokudinas.

Trys berniukai ir devynios mergaitės nuo dvejų iki 17 metų amžiaus buvo perkelti iš Rusijos pajėgų kontroliuojamų Chersono srities dalių į Ukrainos kontroliuojamą pusę, pridūrė jis.

Vienas iš vaikų yra „netekęs tėvų globos“.

Kyjivas vaikų sugrąžinimą į Ukrainos kontroliuojamą teritoriją yra paskelbęs vienu svarbiausių savo diplomatinių prioritetų.

Rusija yra sakiusi, kad kai kuriuos ukrainiečių vaikus išvežė iš jų namų ar prieglaudų, esančių netoli kovos veiksmų, siekdama užtikrinti jų saugumą.

Tačiau Maskva taip pat buvo kaltinama, kad kai kuriuos iš jų faktiškai pagrobė, bandydama panaikinti jų ukrainietišką tapatybę ir atiduoti juos nuolatiniam įvaikinimui į rusų šeimas.

Tarptautinis Baudžiamasis Teismas (TBT) yra išdavęs Rusijos prezidento Vladimiro Putino arešto orderį dėl kaltinimų karo nusikaltimais neteisėtai deportavus ukrainiečių vaikus.

TBT panašius kaltinimus pateikė ir Rusijos prezidento įgaliotinei vaiko teisių klausimais Marijai Lvovai-Belovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius