Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš vandens ištraukta sudužusio „EgyptAir“ lėktuvo juodoji dėžė

Egipto tyrimų komitetas pranešė, kad Viduržemio jūroje rastas ir iš jos iškeltas prietaisas, įrašinėjęs pokalbius katastrofą patyrusio oro kompanijos „EgyptAir“ lėktuvo pilotų kabinoje.
„EgyptAir“ lėktuvo nuolaužos
„EgyptAir“ lėktuvo nuolaužos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tyrimą atliekančios Egipto institucijos, vadinamoji juodoji dėžė buvo apgadinta, bet lėktuvo liekanų ieškojusiam laivui pavyko sėkmingai iškelti „atminties bloką, kuris yra svarbiausias visame registravimo prietaise“.

Trečiadienį komitetas pranešė, kad tyrimų laivas „John Lethbridge“, kuris buvo pasamdytas pagal kontraktą ieškoti lėktuvo liekanų ir skrydžio duomenų registravimo prietaisų, rado lėktuvo kabinos nuolaužų ir padarė jų nuotraukų.

Nuolaužas aptikęs tyrimų laivas atplaukė į Egiptą praėjusią savaitę paieškoms Viduržemio jūroje, pasitelkus povandeninį robotą.

„EgyptAir“ lėktuvas „Airbus A320“, kuriame buvo 66 žmonės, sudužo Viduržemio jūroje gegužės 19 dieną pakeliui iš Paryžiaus į Kairą.

Neaišku, dėl ko įvyko katastrofa

Dėl kokios priežasties „EgyptAir“ patyrė katastrofą – kol kas neaišku. Viena iš versijų – lėktuve įvyko sprogimas. Tokią versiją versiją po katastrofos iškėlė specialistai, radę ir ištyrę žmonių palaikų dalis.

Anksčiau oficialiai buvo patvirtinta, kad prieš „EgyptAir“ katastrofą lėktuve kilo gaisras. Dūmai buvo užfiksuoti lėktuvo tualete, esančiame dešinėje pusėje iš karto už pilotų kabinos, avionikos skyriuje.

VIDEO: Patvirtinta, kad iš Paryžiaus į Kairą skridęs keleivinis lėktuvas sudužo

Po to ACARS (Aircraft Communications Addressing and Reporting System) sistema pradėjo siųsti informaciją apie įvairius gedimus dešiniojoje priekinėje lėktuvo dalyje. Po poros minučių signalai nutrūko – lėktuvas sudužo.

Po lėktuvo katastrofos buvo iškelta teroristinio akto versija, tačiau jokia teroristinė organizacija dėl incidento neprisiėmė atsakomybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas