Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Išaiškėjo tiesa: R.Kadyrovo dukterys į Europą keliavo kita pavarde

Ramzano Kadyrovo dukterys Karina, Tabarik ir Chedi Kadyrovos 2017 m. keliaudamos į Prancūziją naudojosi pasais su kita pavarde, rodo nutekinta sienos kirtimo duomenų bazė, kurią išnagrinėjo nepriklausomas portalas „Agentstvo“. Visos jos prisistatė kaip Musajevos.
Ramzanas Kadyrovas
Ramzanas Kadyrovas / R.Kadyrovo „Telegram“ nuotr.

R.Kadyrovo dukterys 2017 m. birželį į Paryžių skrido verslo klasės lėktuvu „Airbus ACJ319“ – lėktuvu, kuris, Dožd“ duomenimis, priklauso Ramzanui Kadyrovui. Remiantis nutekinta informacija, lėktuve buvo mažiausiai 21 žmogus.

Tarp keleivių buvo Karina, Tabarik ir Chedi, kurios kaip teigiama nutekintuose dokumentuose, naudojosi pasais su Musajevų pavarde. Kartu jų dokumentuose buvo įrašytas tėvavardis Ramzanovnos ir tikrosios gimimo datos. Visi trys pasai, kuriais naudojosi R.Kadyrovo dukterys, remiantis kitais nutekintais duomenimis, vis dar nurodyti kaip galiojantys.

Lėktuve taip pat buvo antroji R.Kadyrovo žmona Fatima Chazujeva. Į Paryžių taip pat skrido Chazujevos dukra Ašura, kuri naudojosi dokumentais su motinos pavarde. R.Kadyrovas ją vadina pirmosios savo žmonos Mednios dukra, o Čečėnijos valdžios institucijų pranešimai rodo, kad ji turi Čečėnijos vadovo pavardę. Ašura Kadyrova dabar yra 12 metų, o skrydžio metu jai buvo penkeri.

Lėktuve taip pat buvo Čečėnijos vidaus reikalų ministerijos Ekonominės ir tarnybinės paramos centro vadovas Romanas Suleimanovas ir specialiojo greitojo reagavimo padalinio „Terek“ pareigūnas Mosvaras Adalajevas.

R.Kadyrovo „Telegram“ nuotr./Aišat Kadyrova
R.Kadyrovo „Telegram“ nuotr./Aišat Kadyrova

Priminsime, kad Aišat Kadyrova vadovauja mados namams „Firdaws“, kurie, be kita ko, rengė pasirodymus Paryžiuje. Tas pats verslo lėktuvas bent kartą skrido į Prancūzijos sostinę – 2020 m. „Firdaws“ šou dieną.

R.Kadyrovo „Telegram“ nuotr./Vladimiras Putinas ir Aimani Kadyrova
R.Kadyrovo „Telegram“ nuotr./Vladimiras Putinas ir Aimani Kadyrova

2014 m. Ramzanui Kadyrovui buvo paskelbtos Europos sankcijos, o 2017 m. jis buvo įtrauktas į JAV sankcijų sąrašą. 2022 m. Europos sankcijos buvo taikomos ir jo dukterims Aišat ir Karinai, o JAV taip pat įvedė sankcijas trims jo žmonoms – Medni Kadyrovai, Fatimai Chazujevai, Aminat Achmadovai, o taip pat ir mados namams „Firdaws“. 2023 m. JAV sankcijos buvo įvestos R.Kadyrovo motinai Aimani, o 2024 m. jai taip pat buvo pritaikytos ES sankcijos.

VIDEO: R.Kadyrovo sūnus Adamas griebėsi dviejų paauksuotų kulkosvaidžių
VIDEO: R.Kadyrovas pasirodė vairuojantis „Tesla Cybertruck“: ant jos stogo – kulkosvaidis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi