Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Išgabenti grūdus iš Ukrainos – ar politiniai kompromisai neišvengiami?

Šis miestas prie Baltijos jūros turi sandėlių, kuriuose galima laikyti daug grūdų, geležinkelio linijas, kuriomis būtų galima juos atgabenti iš Ukrainos ir gilų uostą, laukiantį laivų, kurie galėtų grūdus nuplukdyti į Egiptą, Jemeną ir kitas jų laukiančias šalis.
Kviečiai
Kviečiai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Badas jau arti, o mes turime viską, ko reikia, kad galėtume rasti sprendimą“, – tikina Klaipėdos uosto generalinis direktorius Algis Latakas, tvirtinantis, kad jo uostas gali padėti pasauliui išvengti maisto katastrofos padėdamas išplukdyti didžiulius javų kalnus, dabar įstrigusius Ukrainoje.

Tačiau, A.Latakas pripažįsta, kad yra viena didelė problema: Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka, vasario mėnesį leidęs Rusijos kariuomenei žengti į Ukrainą iš savo teritorijos.

Baltarusija kontroliuoja geležinkelio linijas, kurios suteiktų tiesiausią, pigiausią ir greičiausią maršrutą dideliems grūdų kiekiams iš Ukrainos į Klaipėdą ir kitus Baltijos uostus.

Tačiau bendradarbiauti su Baltarusija reikštų būtinybę tartis žiauriu jos lyderiu, glaudžiai susijusiu su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

Ši situacija dar kartą primena, kokius skausmingus moralinius ir politinius sprendimus kuriais dabar turi priimti Vakarų lyderiai, stengdamiesi išvengti pasaulinės maisto krizės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas