Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 08 18

„Išgelbėjau beveik 150 gyvybių“: kaip žlugęs studentų verslas tapo spąstais patikliems žudikams

Studijų metais Bobas Innesas sukūrė interneto svetainę „rentahitman.com“, arba „samdomas žudikas pagal sutartį“. Šis gan apgaulingai skambantis pavadinimas buvo satyrinis žodžių žaismas apie įmonę, kuri siūlė klientui pasamdyti „žudiką“ arba kibernetinį užpuoliką, kad šis nustatytų silpnąsias svetainių vietas.
Programuotojas
Darbas prie kompiuterio / 123RF.com nuotr.

Verslas nepasiteisino, bet Bobas pasiliko domeną, norėdamas jį parduoti. Savo nuostabai Bobas gavo laiškų ne iš domeno pirkėjų, o iš paslaugos užsakovų, kurie norėjo... užsakyti žmogžudystę.

Nors dauguma elektroninio pašto adresatų žinojo apie satyrinį puslapio pobūdį, kai kurios nužudymo paraiškos atskleidė daug privačios informacijos apie numatomus taikinius.

Po pirmųjų trijų išgelbėtų gyvybių Bobas padarė puslapį akivaizdžiai satyrišką, tačiau net ir tai pasirodė nepakankamai atgrasu nuo kai kurių žmonių prašymų išpildyti jų piktavališkus norus.

Per aštuoniolika svetainės gyvavimo metų buvo suimta dešimtys žmonių ir priimta mažiausiai 12 apkaltinamųjų nuosprendžių. Tarp jų yra žmonių, kurie reikalavo nužudyti draugus, giminaičius, mokytojus, kolegas ir net savo vaikus. B.Innesui ši svetainė tapo nuolatiniu darbu: kiekvieną mėnesį jis apdoroja šimtus „prašymų“ ir apie pačius rimčiausius praneša policijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas