Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Islamo valstybė“ kviečia poilsiautojus pas save ir vilioja atostogaujančių džihadistų nuotraukomis

Džihadistų organizacija „Islamo valstybė“ (IS) nusprendė, kad jos kontroliuojamos teritorijos gali tapti puikia atostogų vieta ir išspausdino reklaminį atostogų bukletą, skelbia dailymail.co.uk.
„Islamo valstybės“ džihadistai bando privilioti turistus
„Islamo valstybės“ džihadistai bando privilioti turistus / „Islamo valstybės“ reklaminio bukleto nuotr.
Temos: 1 Islamo valstybė

Šiame atostogų buklete – nuotraukos, kuriose matyti džihadistai, plaukiojantys didžiuliame baseine Irako mieste Mosule, šokinėjantys nuo uolų, prižiūrintys bites, žvejojantys ar vaikštinėjantys avių augintojų turguje. 

Sirijos miestą Raką, kurį IS džihadistai pavertė savo tvirtove, bandoma parodyti romantiškoje šviesoje – su gražiais saulėlydžio vaizdais prie Eufrato upės. 

Teroristai netgi sukūrė mobiliąją programėlę, kurios pagalba galima parsisiųsti šias nuotraukas. 

Tačiau net ir tokios pastangos nepaslepia niūrios IS realybės – tarkime, prie baseino kabančiose taisyklėse perspėjama, kad lankytojai bus griežtai nubausti, jeigu maudysis be ilgų kelnių ir marškinėlių arba bus išgirsti besikeikiantys ar besimeldžiantys vandenyje. Moterims griežtai draudžiama eiti į baseiną. 

Baseinus IS ne visuomet naudojo pramogai. Tarkime, anksčiau šiais metais džihadistai vandenyje nužudė grupę kalinių, uždarę juos į narvą, kurį vėliau panardino į vandenį. 

Beje, nors kviečia ilsėtis pas save, džihadistai patys nevengia vykti pailsėti į kitas šalis. Praėjusį mėnesį IS paskelbė nuotraukas, kuriose matyti džihadistas, pozuojantis šalia poilsiautojų Turkijos paplūdimyje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas