Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Islamo valstybės“ teroristai įkaitams žudyti sugalvojo naują šiurpų metodą

„Islamo valstybės“ teroristai įkaitams rengdavo žiaurias egzekucijas – juos gyvus sudegindavo, įkalindavo metaliniuose narvuose ir šiuos paskandindavo arba užrišdavo akis ir numesdavo nuo namo stogo. Nauja paviešinta vaizdo medžiaga rodo, kad džihadistai savo aukoms pradėjo taikyti dar vieną šiurpų žudymo metodą, rašo „Daily Mail“.
Teroristai veda įkaitus
Teroristai veda įkaitus / Kadras iš paviešintos vaizdo medžiagos

Internete paviešinoje medžiagoje matoma, kaip 10 įkaitais paimtų žmonių priverčiami atsiklaupti ant žemės. Po jais – iš anksto užkasti sprogmenys, kuriuos detonavus visi įkaitai žuvo sprogimo metu.

Nėra tiksliai žinoma, kur ši egzekucija įvykdyta. Teigiama, kad įvykis užfiksuotas kažkur Afganistane.

Vaizdo įraše minima, kad nužudyti įkaitai buvo kaltinami išdavyste – padėjimu Talibanui. Keletas įkaitų mirties bausme buvo nuteisti dėl to, kad padėjo Afganistano vyriausybei malšinant neramumus šalyje.

Kaip skelbia „Daily Mail“, dalis įkaitų buvo gerokai vyresni už savo pagrobėjus.

Vaizdo įraše džihadistai rodo, kaip į paruoštas duobes deda sprogmenis, vėliau juos užkasa. Po to atvedami įkaitai, kuriems užrištos akys, jiems liepama atsiklaupti.

Visos egzekucijos metu matomas vyras, kuris laiko „Islamo valstybės“ vėliavą.

Paskutiniu metu „Islamo valstybė“ paskelbė kelis vaizdo įrašus, kuriuose buvo užfiksuota, kaip susidorojama su vyrais, kurie buvo neva įtariami turėjus homoseksualių santykių. Šiems vyrams buvo užrištos akys, o po nuosprendžio paskelbimo jie būdavo numetami nuo namo stogo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne